Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων βρέθηκε και κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Οικονομικoύ Εγκλημάτος της Ασφάλειας Αττικής, μετά από επιχείρηση που έγινε το Σάββατο, σε αποθήκη στο 58ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο Πάτημα Σχηματαρίου.

Πληροφορίες για διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων οδήγησαν τους αστυνομικούς στην αποθήκη, που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση των λαθραίων τσιγάρων. Τα τσιγάρα συσκευάζονταν σε πλαστικά δοχεία από ελιές, έτσι ώστε να μεταφέρονται στο εξωτερικό, χωρίς να γίνονται αντιληπτά τα παράνομα φορτία.

Κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν επτά άτομα την ώρα που ξεφόρτωναν νταλίκα, ενώ σε έρευνα που έγινε στην αποθήκη σε τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα και δύο φορτηγά, καθώς και στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1.106.100 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 125 πλαστικά δοχεία με ετικέτες, που έγραφαν ότι ήταν ελιές από την Καλαμάτα, 165 πλαστικά δοχεία με ελιές, μεγάλος αριθμός ίδιων δοχείων τα οποία ήταν γεμάτα με πακέτα τσιγάρων, 46.940 ευρώ, ένα ανυψωτικό μηχάνημα καθώς και υλικά συσκευασίας τσιγάρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από τη δράση των λαθρεμπόρων το ελληνικό δημόσιο έχει στερηθεί έσοδα από τους αναλογούντες δασμούς και φόρους, που ξεπερνούν το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα Θηβών.