Καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος Παλαιστίνιου διατυπώνει σε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στεκιού, σε κατάστημα ρούχων σημειώθηκε κλοπή και συνελήφθη ένας Παλαιστίνιος ο οποίος θεωρήθηκε συνεργός του δράστη, παρά το γεγονός ότι δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση, όπως δημοσιεύουν τα Χανιώτικα Νέα. Στη συνέχεια ο Παλαιστίνιος, σύμφωνα με το Στέκι, μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου του παραμόρφωσαν την αριστερή πλευρά του προσώπου του με κλωτσιές, δημιουργώντας του προβλήματα στο μάτι και σπάζοντας το ένα τύμπανο του αυτιού! Οπως καταγγέλλει ο ίδιος του έσπασαν επίσης το κινητό.

Ακόμα το Στέκι συνεχίζει:

«Ενώ ήταν χτυπημένος σοβαρά, αντί να τον μεταφέρουν άμεσα στο Νοσοκομείο, επέλεξαν ως καλύτερη επιλογή το Α.Τ. Σούδας. Μόλις αργά το βράδυ κι όταν πλέον υπέφερε αφόρητα από τους πόνους των τραυμάτων που είχαν προξενήσει τα βασανιστήρια και εμφάνισε έντονη δύσπνοια καθώς οι αστυνομικοί του είχαν πετάξει το εισπνεόμενο φάρμακο για το άσθμα του, αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Εκεί καταγράφηκαν όλες οι σωματικές βλάβες (παραμόρφωση ζυγωματικών, σπασμένο τύμπανο κ.λπ.). Ο μετανάστης κρατείται ακόμη στο Α.Τ.. Ακόμα και εάν είχε διαπράξει την κλοπή ο μετανάστης, κανείς μα κανείς δεν είχε δικαίωμα να ασκήσει επάνω του σωματική βία».

Το περιστατικό καταγγέλει με ανακοίνωσή της και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή τονίζοντας: «Δύο αστυνομικοί έφτασαν και αφού συνέλαβαν ένα Παλαιστίνιο μετανάστη που βρισκόταν στο μαγαζί και δεν είχε καμία σχέση με το συμβάν, τον ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει την ακοή του. Το θύμα κατέθεσε μήνυση».