Ο μικρός της φωτογραφίας βρέθηκε πεταμένος μέσα σε ένα σκουπιδοτενεκέ στην περιοχή της Μαγούλας. Ο φιλόζωος που ειδοποίησε τον Ζωοφιλικό Σύλλογο Ελευσίνας, τον έβγαλε από τον σκουπιδοτενεκέ, τον περιέθαλψε για λίγο, αλλά είδε ότι το κουταβάκι δε μπορούσε να περπατήσει.

Ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι μάλλον το ζώο έχει δαγκωθεί και τιναχθεί από κάποιο άλλο μεγαλόσωμο σκυλί. Αυτό δυστυχώς στη φύση συμβαίνει, όμως είναι ανατριχιαστική η διαπίστωση πως ένας «άνθρωπος» ανέλαβε να ολοκληρώσει το δράμα, πετώντας το ανήμπορο κουτάβι στα σκουπίδια, ώστε να μην ενοχλείται η αισθητική του!

Ευτυχώς η ζημιά από το τίναγμα ήταν μικρή, και εκτός από ένα μολυσμένο απόστημα κοντά στη σπονδυλική του στήλη, το κουταβάκι θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει κανονικά. Ήδη στέκεται, τρώει, κουνάει την ουρίτσα του και σε λίγες ημέρες θα μπορέσει να φύγει από το κτηνιατρείο.

Δυστυχώς όμως ακόμη δε μπορεί να φιλοξενηθεί στο καταφύγιο του Ζωοφιλικού Συλλόγου Ελευσίνας, γιατί χρειάζεται ηρεμία, ξεκούραση κι όχι ιδιαίτερη άσκηση. Εκεί όμως δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος. Οι εθελοντές του Ζ.Σ.Ε. ζητούν βοήθεια για τη βραχεία φιλοξενία του, μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ ήσυχος, καλόβολος, δεν γκρινιάζει και του αρκεί μια γωνίτσα μέχρι να επανέλθει.

Φάρμακα, εμβόλια, εξετάσεις, παρακολούθηση κτηνίατρου θα παρέχονται από το σύλλογο.

Πηγή: zoosos.gr