«Όχι» στην αναγνώριση των μέτρων επιείκειας στους δύο καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν Πάτροκλο Τσελέντη και Κώστα Τέλιο είπαν με ομόφωνη απόφασή τους οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν αρχίσει και λαμβάνουν, όπως άλλοι πενθήμερες άδειες από τη φυλακή, ξανακάθισαν στο εδώλιο ύστερα από την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο που είχε κρίνει ότι θα έπρεπε να ενταχθούν σε μέτρα επιείκειας και να επανακριθούν οι ποινές με τις οποίες έχουν καταδικαστεί.

Ο Π. Τσελέντης εκτίει ποινή κάθειρξης 25 ετών και ο Κ. Τέλιος 22 ετών κατά συγχώνευση καθώς και στους δύο είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ωστόσο, οι δικαστές που εκδίκασαν το κομμάτι αυτό της υπόθεσης της 17Ν έκριναν ,όπως και ο εισαγγελέας της έδρας, ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην περίπτωσή τους τα μέτρα επιείκειας, καθώς δεν εισέφεραν ουσιωδώς στην εξάρθρωση της οργάνωσης.

Οι δικηγόροι τους κ.κ. Βασίλης Κουνέλης και Νίκος Πρωτέκδικος στις αγορεύσεις τους επικαλούμενοι την αρεοπαγιτική απόφαση ύποστήριξαν ότι οι εντολείς τους όχι μόνο βοήθησαν στο… ξήλωμα της 17Ν ,αλλά έμειναν σταθεροί στις πρώτες ομολογίες τους και μάλιστα κάτω από αντίξοες τότε συνθήκες.

Αύριο οι δικαστές αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους σχετικά με τις ποινές των δύο κατηγορουμένων, αν δηλαδή παραμείνουν ίδιες ή μειωθούν,ενώ οι δικηγόροι τους αναμένεται σε κάθε περίπτωση να υποβάλουν και αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των Π. Τσελέντη και Κ. Τέλιου.