Το δίκιο του πάλευε  να βρει 26 χρόνια ένα ζευγάρι επιχειρηματιών στα ελληνικά δικαστήρια και η δικαίωση ήρθε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αγόρασαν ένα μαγαζί το οποίο η πωλήτρια έκλεισε τελικά με άλλη αγοράστρια επειδή της έδωσε περισσότερα χρήματα και δεν επέστρεψε την προκαταβολή στο ζευγάρι των αρχικών αγοραστών.

Εκείνοι με τη σειρά τους άρχισαν δικαστικό αγώνα που εξελίχθηκε σε οδύσσεια. Χρειάστηκε να γίνουν επτά διαφορετικά δικαστήρια όλων των βαθμίδων που άλλοτε τους δικαίωναν και άλλοτε όχι, ενώ ακόμα και σήμερα 26 χρόνια μετά την πρώτη προσφυγή η υπόθεση έχει οδηγηθεί προς νέα κρίση στον Άρειο Πάγο.

Οι επιχειρηματίες που πια είναι συνταξιούχοι προσέφυγαν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο που αναγνώρισε την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης στη χώρα μας και επιδίκασε σε αυτούς αποζημίωση 24.000 ευρώ που πρέπει να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.