Την πηγή της διαρροής των σχεδίων για πιθανή συγχώνευση των τραπεζών Εθνικής και Alpha αναζητά ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί με αφορμή δημοσιεύματα του με αιχμή του δόρατος χρηματιστηριακές συναλλαγές των δύο τραπεζών κάλεσε και εξέτασε ως μάρτυρα το στέλεχος της Εθνικής Άνθιμο Θωμόπουλο.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης ο εισαγγελικός λειτουργός έχει ήδη αποστείλει αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητώντας να ενημερωθεί με αναλυτικούς πίνακες για τα πρόσωπα εκείνα που επένδυσαν στις συγκεκριμένες μετοχές των τραπεζών κυρίως το διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου 2011 που δημοσιοποιήθηκαν οι σχετικές πληροφορίες για τον επικείμενο «γάμο» των δύο τραπεζών.

Ωστόσο, ο κ. Ντογιάκος έχει ζητήσει να ενημερωθεί και για επενδυτικές κινήσεις στις σκακιέρες των δύο τραπεζών που είχαν γίνει από τον Οκτώβριο του 2010.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως αυτό της «αξιοποίησης πληροφοριών», καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση από τη διαρροή των πληροφοριών αυτών υπήρξαν κάποιοι οι οποίοι κερδοσκόπησαν.