Ούτε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, ούτε ο συναγερμός και η σιδερένια πόρτα με τους ατσαλένιους σύρτες που είχε τοποθετήσει μία 76χρονη γυναίκα από τη Μεσαρά Ηρακλείου για να προστατέψει την περιουσία της στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν τη ληστεία.

Τρεις τουλάχιστον άντρες βρήκαν τον τρόπο να εισβάλουν στο απόρθητο κάστρο της ηλικιωμένης συνταξιούχου από τον οικισμό Μαστραχιανά, που βρίσκεται κοντά στο Ζαρό, από όπου και της αφαίρεσαν 35.000 ευρώ.

Η ίδια παρά την ηλικία της έλαβε όλα τα μέτρα για να κοιμάται ήσυχη στο απομακρυσμένο χωριό που επέλεξε να ζήσει επιστρέφοντας από τη Γερμανία όπου εργαζόταν. Οι ληστές όμως που την επισκέφτηκαν μπόρεσαν να μπουν στο σπίτι της σκάβοντας μία τρύπα από διπλανό ακατοίκητο οίκημα και με τη μέθοδο του ριφιφί εισέβαλαν στο εσωτερικό του σπιτιού της.

Η 76χρονη όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς«» χθες τα ξημερώματα όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των τριών ληστών προσπάθησε να καλέσει σε βοήθεια, όμως οι ληστές τη φίμωσαν με ένα σεντόνι και με μονωτική ταινία της έδεσαν τα χέρια και τα πόδια προκειμένου να αλωνίσουν με την άνεσή τους στο σπίτι της.

Οι δράστες γνώριζαν προφανώς ότι η 76χρονη προστατεύεται με όλα τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας και γι’ αυτό το λόγο επέλεξαν να σκάψουν ένα χοντρό τοίχο από πέτρα μέχρις ότου εισβάλουν στο εσωτερικό της οικίας της.

Το σπίτι όταν πήγαν οι αστυνομικοί έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Τα πάντα είχαν ψαχτεί από τους κουκουλοφόρους ληστές, οι οποίοι βρήκαν σύμφωνα με πληροφορίες 35.000 ευρώ που ήταν καλά κρυμμένα από την 76χρονη, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν άλλες 30.000 ευρώ που είχε στο σπίτι της η ηλικιωμένη. Επίσης οι δράστες πήραν μαζί τους και το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που το αναζήτησαν βλέποντας τις δύο κάμερες που βρίσκονταν εξωτερικά της οικίας της.

Η τρύπα στον τοίχο από το ριφιφί δεν είχε βρεθεί με την πρώτη εξερεύνηση του χώρου. Χρειάστηκε να ψάξουν ξανά οι αστυνομικοί για να καταλήξουν στο διπλανό εγκαταλελειμμένο κτίριο που χρησιμοποίησαν οι ληστές. Έτσι αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι οι δράστες αφού δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο χώρο μπήκαν με κλειδί δικό τους μέσα στο σπίτι, άρα επρόκειτο για γνωστά πρόσωπα στην ηλικιωμένη. Όμως η αποκάλυψη του ριφιφί άλλαξε τα δεδομένα, όχι όμως και την υποψία των αστυνομικών ότι οι ληστές γνώριζαν ότι 76χρονη έκρυβε στο σπίτι της έναν μικρό θησαυρό.

Η ηλικιωμένη κατάφερε να βγάλει αρχικά από το στόμα της το σεντόνι που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για να μη φωνάζει. Στη συνέχεια έλυσε και τα χέρια της που ήταν δεμένα με μονωτική ταινία, δεν μπόρεσε όμως να λύσει τα πόδια της που ήταν σφιχτά δεμένα. Έβαλε τις φωνές και τις εκκλήσεις της για βοήθεια άκουσαν γείτονες που μπόρεσαν να μπουν στο σπίτι και να τη λύσουν, ενώ στη συνέχεια πήγε στην Αστυνομία όπου κατήγγειλε τη ληστεία.