Ήρθαν στην Ελλάδα με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τις αρχές και τώρα κρατούνται έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία απέλασής τους. Ο λόγος για μία μητέρα με την κόρη της, που αντιμετωπίζει σωματικά και νοητικά προβλήματα και οι οποίες παραμένουν στα κρατητήρια της Άρτας. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ζουν σε άλλη χώρα. Το δράμα των δύο γυναικών, που συνελήφθησαν πριν μερικές ημέρες στη Λούτσα της Πρέβεζας καθώς προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στη γειτονική Ιταλία με θαλαμηγό, δεν έχει αφήσει ασυγκίνητα τα μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Πρέβεζας, τα οποία ξεκινούν δικαστική διαδικασία προκειμένου να φέρουν κοντά όλα τα μέλη της οικογένειας που ζουν σε άλλη χώρα.

«Αποφασίσαμε πως θα ασχοληθούμε με την περίπτωση των “ποινικών” πλέον κρατουμένων για να μη ξεχαστούν στα αζήτητα και ειδικά με τις δύο γυναίκες κυρίως λόγο της νοητικής και σωματικής κατάστασης της κοπέλας», τονίζει μέλος της Πρωτοβουλίας.

Σε συνεργασία με την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Άρτας, τα μέλη της Πρωτοβουλίας, βρίσκονται σε επαφή με οργανώσεις και νομικές ομάδες τόσο της Ελλάδας όσο και της Γερμανίας, όπου διαμένει μόνιμα και νόμιμα ο γιος και αδερφός των γυναικών, και θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την οικογενειακή τους επανένωση.

Πηγή: www.epiruspost.gr