Στο κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αναμένεται να προσέλθει σήμερα ο 23χρονος Μιχάλης Νικολόπουλος, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στην Κηφισιά σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο νεαρός έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, μετά την άρνησή του χθες να μιλήσει. Εναντίον του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες», αλλά και για την υπόθεση με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες και άλλους στόχους, τον περασμένο Νοέμβριο.

Σήμερα καλείται να απολογηθεί για δέματα-βόμβες, ωστόσο αναμένεται να αρνηθεί να μιλήσει επί της ουσίας για την υπόθεση, κρατώντας την ίδια στάση που είχαν τηρήσει και οι προηγούμενοι συλληφθέντες. Μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου. Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε και άλλη ξεχωριστή δικογραφία για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη σύλληψή του στην Κηφισιά.

Συγκεκριμένα, κατείχε ένα πιστόλι τύπου Glock με γεμιστήρα των 15 φυσιγγίων, μία ακόμη γεμιστήρα με 15 φυσίγγια, μία χειροβομβίδα ψεύτικη, μία κάμερα-στιλό και μία πλαστή ταυτότητα με τη φωτογραφία του.