Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση αλλά και φωτογραφίες από τον προκλητικό βίο των μελών συμμορίας Αιγυπτίων που αριθμεί περισσότερα από 50 άτομα και εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, δημοσιεύει το Newsbeast. Πρόκειται για εγκληματική ομάδα που εμπλέκεται σε πάνω από 41 «χτυπήματα» εναντίον ανυποψίαστων πολιτών, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο άνδρας που πριν από μερικές ημέρες έκλεψε on camera με βίαιο τράβηγμα χρυσή αλυσίδα από λουόμενη στον Άλιμο.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ συνελήφθησαν 20 μέλη της συμμορίας, καθώς και 13 άτομα για έτερα αδικήματα, ενώ άλλα 3 μέλη είναι ήδη έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της χώρας. Σε βάρος τους, και σε βάρος ακόμα 20 ατόμων, σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση– σύσταση συμμορίας που διαπράττει ληστείες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, όπλα, ναρκωτικά, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, διέγερση, διακεκριμένη κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα, τα μέλη της συμμορίας, τουλάχιστον από τις αρχές του 2024, έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς και συρμούς του ΗΣΑΠ, ιδίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, δρούσαν σε ομάδες τουλάχιστον δύο ατόμων, τα οποία με χρήση σωματικής βίας ή με βίαιο τράβηγμα, αφαιρούσαν από τα θύματά τους τις αλυσίδες που έφεραν στον λαιμό τους. Στη συνέχεια, παρέδιδαν τις αλυσίδες σε 2 άτομα που λειτουργούσαν ως κλεπταποδόχοι της συμμορίας, οι οποίοι προέβαιναν στην πώλησή τους και στον διαμοιρασμό των κερδών με τα υπόλοιπα μέλη.

Σε σωματικές έρευνες και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες σε Αθήνα, Κερατσίνι και Πειραιά, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 10 αλυσίδες, χρυσό περιδέραιο και ρολόι χειρός, 3 ρολόγια smartwatch, 4 λάπτοπ, εξωτερικός σκληρός δίσκος, 33 κινητά τηλέφωνα, μαχαίρι, 3 αυτοσχέδιες λάμες και 2 σουγιάδες, 24 ναρκωτικά δισκία και ποσότητα κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά, 350 ευρώ κ.ά. αντικείμενα.

Αξιοσημείωτο της θρασύτητάς τους είναι ότι, κατά την παραμονή τους σε προσωρινό χώρο κράτησης, τρεις από τους συλληφθέντες υποκίνησαν τους υπόλοιπους, ώστε να επιτεθούν σε αστυνομικούς με μπουνιές και κλοτσιές, τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν.