Νέο καίριο χτύπημα κατά της αρχαιοκαπηλίας κατάφερε μετά από έρευνά του και έχοντας στο πλευρό του τους συνεργάτες του ο Γιώργος Τσούκαλης. Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ένας μεγαλογαιοκτήμονας, όπως αποκαλύπτει στο Newsbeast ο ιδιωτικός ερευνητής.

«Πρόκειται για έναν μεγαλογαιοκτήμονα με περιουσία 2.000 στρεμμάτων και δύο άλλα άτομα με παρελθόν στην αρχαιοκαπηλία», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στο Newsbeast ο Γιώργος Τσούκαλης αναφερόμενος στους συλληφθέντες.

«Είναι μία υπόθεση υψίστης σημασίας, καθώς δύο από τους τρεις εμπλεκόμενους είχαν συλληφθεί ξανά και στο παρελθόν τόσο για αρχαιοκαπηλία όσο και για όπλα. Ο ένας εκ των συλληφθέντων δηλώνει άνεργος, ο έτερος είναι γεωργός, ενώ ο τρίτος συλληφθείς συνεργάτης των δύο ήδη σεσημασμένων είναι ένας μεγαλοκτηματίας, ο οποίος έχει στην κατοχή του πάνω από δύο χιλιάδες στρέμματα γης», εξηγεί ο ιδιωτικός ερευνητής εστιάζοντας στην υπόθεση που είδε το φως την Τετάρτη 19/6.

Το «χτύπημα» έγινε σε ανύποπτο χρόνο, όπως επισημαίνει ο Γιώργος Τσούκαλης, τονίζοντας πως προηγήθηκε σχετική παρακολούθηση που έκανε ο ίδιος με τους συνεργάτες του.

Ο Γιώργος Τσούκαλης με τα συλλεκτικά νομίσματα

«Βρέθηκαν σημαντικές αρχαιότητες παλαιολιθικής αλλά και ρωμαϊκής εποχής»

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής, όπως αποκάλυψε, επέλεξε την κατάλληλη στιγμή και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές και διωκτικές αρχές εντόπισε τα ίχνη των αρχαιοκαπήλων.

«Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν σημαντικές αρχαιότητες παλαιολιθικής αλλά και ρωμαϊκής εποχής.

Πρόκειται για κίονες, συλλεκτικά νομίσματα, και άλλα μικρότερα αντικείμενα τα οποία είναι ανυπολόγιστης μέχρι στιγμής αξίας. Κατασχέθηκαν επίσης περίστροφο, μονόκαννο όπλο, καθώς επίσης και φυσίγγια, ανιχνευτές μετάλλων, ράβδος και κοπτικά εργαλεία.

Όλα τα αρχαία αντικείμενα που εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοκαπηλίας αυτή τη στιγμή καταμετρώνται και πρόκειται να παραδοθούν στο ελληνικό κράτος», διευκρίνισε.

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…», λέει ο Γιώργος Τσούκαλης

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσούκαλης πρόκειται για μία από τις πιο σπουδαίες υποθέσεις που έχει φέρει εις πέρας μέχρι σήμερα, τόσο λόγω του βαθμού δυσκολίας που υπήρχε σχετικά με τον εντοπισμό αλλά και συνεπεία του γεγονότος ότι αυτή τη φορά είχε να κάνει με έμπειρους και σεσημασμένους ταυτόχρονα, λόγω προηγούμενης αντίστοιχης δράσης, κακοποιούς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσούκαλης μετά τη σύλληψή τους «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Κλείνοντας ο ιδιωτικός ερευνητής ευχαρίστησε την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ιωαννίνων, τον διοικητή Χρήστο Μουσαφίρη και τον γενικό στρατηγό Ηπείρου, Βασίλη Μουσελίμη.

  • Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο Newsbeast ο Γιώργος Τσούκαλης