Ανεπιθύμητος είναι για τους συγχωριανούς της 17χρονης Νικολέτας ο δεσπότης που αρνήθηκε να τη «διαβάσει» στην κηδεία της στην Κρήτη.

Μιλώντας στον Alpha και το «TLive» η θεία της 17χρονης, που πέθανε πέφτοντας από γέφυρα του ΒΟΑΚ, ανέφερε: «Είναι δυνατόν να μη δώσει έγκριση; Τέτοια μαθήτρια; Να μας δώσει το τελειωτικό χτύπημα; Απαράδεκτο. Ήταν ένα ανήλικο παιδί. Στο δικαστήριο δεν δικάζονται αλλιώς οι ανήλικοι; Γιατί δεν έδωσε μια επιείκεια σε ένα ανήλικο παιδί; Ήταν μεγάλο χτύπημα για την οικογένειά μας. Είχαμε ένα χτύπημα, μας έδωσε ο δεσπότης και δεύτερο χτύπημα και μας αποτελείωσε».

Κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται ιδιαίτερα οργισμένοι με την απόφαση του Μητροπολίτη, δηλώνοντας, μάλιστα, πως τον καλούν να μην παρευρεθεί στο μέλλον σε εκδήλωση του χωριού.

Μια γυναίκα αναφέρει: «Δεν κηδεύτηκε. Είναι πολύ κρίμα… Να αναγνωριστεί επιτέλους ότι και η απελπισία είναι αρρώστια και ήταν κρίμα να μην ψαλεί».

Άλλος κάτοικος της περιοχής σημειώνει: «Οι κάτοικοι νιώθουν απογοήτευση στο πρόσωπο του δεσπότη, είναι εξαγριωμένοι. Έχουν εκφράσει την επιθυμία ότι δεν επιθυμούν να παραβρεθεί ξανά σε καμία εκδήλωση στο χωριό μας».

«Αυτά δίδαξε ο Χριστός, αγάπη, ταπεινοφροσύνη; Πού είναι αυτά;» σημειώνει ένας τρίτος και ένας ακόμα τονίζει: «Είναι καταδικαστέο. Χριστιανοί ορθόδοξοι είμαστε, αυτά δεν μας αρέσουν. Εδώ ψάλλουν τους εγκληματίες».

«Μια ερώτηση έχω για την Μητρόπολη», σημειώνει ένας ακόμα κάτοικος της περιοχής: «Τι σημαίνει ασθενείς και ωδιπόροι; Δηλαδή αν έχεις χαρτί από ψυχίατρο γίνεται κανονικά η κηδεία, αλλιώς σε πετάνε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι;»