Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αμέσως μόλις έγινε ενημέρωση αρμοδίως για την υπόθεση του κυκλώματος εφοριακών στη Χαλκίδα, που εξαρθρώθηκε.

Οι διατάξεις για δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας των εμπλεκομένων βγήκαν ταχύτατα και έτσι τα μέλη της συμμορίας δεν έχουν καμία πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τις θυρίδες και τα ακίνητά τους, κάτι που απέτρεψε κάποια από τα περιουσιακά τους στοιχεία «να κάνουν φτερά».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, λίγες ώρες αφότου βγήκαν οι διατάξεις, κάποια συγγενικά πρόσωπα εμπλεκομένων προσπάθησαν να σηκώσουν περίπου 100.000 ευρώ.

Η Αρχή, πάντως, δεν σταματά στο «μπλόκο», αλλά, παράλληλα, ξεκίνησε και έλεγχο σε βάθος δεκαπενταετίας για τα ακίνητα και τις καταθέσεις τους σε τράπεζες, ώστε να διευκρινιστεί αν όλα αυτά αποκτήθηκαν με παράνομες δραστηριότητες ή όχι.

ΑΑΔΕ: Από «κόσκινο» περνούν τα αρχεία της ΔΟΥ Χαλκίδας

Εν τω μεταξύ, «φύλλο και φτερό» κάνουν από το πρωί τα αρχεία της ΔΟΥ Χαλκίδας οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με βάση το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήδη, οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του. Ταυτόχρονα, άρχισε η διαδικασία, για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σχετικά με τη ΔΟΥ Χαλκίδας, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή για:

• επανέλεγχο όλων των ύποπτων υποθέσεων, και ιδίως αυτών που αφορούν επιστροφές ΦΠΑ,

πλήρη διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος πενταετίας και

μεταφορά των υποθέσεων ελέγχου από τη ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, με τους ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας να εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.

Ταυτόχρονα, οι διαδικασίες είσπραξης εσόδων θα ενταχθούν στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής και του κεφαλαίου στο ΚΕΦΟΚ Αττικής. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό, που έχει ήδη ανακοινωθεί και ξεκινήσει να υλοποιείται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, για την αποσύνδεση των ελεγκτικών και εισπρακτικών διαδικασιών από την επαφή με τις εφορίες.