Από 4.000 έως 10.000 ευρώ έπαιρναν από κάθε θύμα τους τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών που αποκαλύφθηκε στη Χαλκίδα. Από τις «χρυσές» μίζες και τα χρήματα που αποκόμιζαν, μάλιστα, δεν πρόσεχαν ιδιαίτερα, κάνοντας προκλητικά χλιδάτη ζωή.

Τόσο η διευθύντρια όσο και ο υποδιευθυντής της Εφορίας φαίνεται πως είχαν γίνει θέμα συζήτησης στους ντόπιους για τον τρόπο ζωής τους. Ιδιαίτερα ο υποδιευθυντής ζούσε σε σπίτι με πισίνα, ενώ τα χλιδάτα ταξίδια στο εξωτερικό, ακόμα και στο Μαΐάμι, αποτελούσαν συνήθειά του.

Ήταν τέτοια η αδιαφορία του, για να κρύψει τον παράνομο πλουτισμό του, που ακόμα και η συνεργός του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ακούγεται να του λέει σε τηλεφωνική τους συνομιλία: «Πρόσεχε, γιατί με τη ζωή που κάνεις θα μας πάρουν χαμπάρι!».

Οι συνομιλίες του κυκλώματος

Στα χέρια της Αστυνομίας φαίνεται πως βρίσκεται μια σειρά από πειστήρια για τη δράση του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και συνομιλίες στις οποίες τα μέλη του συζητούν για τα οικονομικά υποψήφιων θυμάτων.

Προϊσταμένη: Ο… έχει στην τράπεζα 75.000 ευρώ, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
Λογιστής: Πόσα έχει;
Προϊσταμένη: 75.
Λογιστής: Α, έχει λεφτουδάκια.
Προϊσταμένη: Έχει λεφτουδάκια.
Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;
Προϊσταμένη: Ναι, έχει.

Το τεφτέρι της διευθύντριας

Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς ήταν και το «τεφτέρι» της διευθύντριας με σημειώσεις, ονόματα και χρηματικά ποσά που ζητούσε το κύκλωμα από τους φορολογούμενους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από ανώνυμο τηλεφώνημα θύματος στην Αστυνομία πριν από 6 μήνες. «Έχω πέσει θύμα των εφοριακών Χαλκίδας, με εκβίασαν και, μάλιστα, παρέδωσα το ποσό των 5.000 ευρώ. Οι συνεννοήσεις έγιναν στο γραφείο μιας υπαλλήλου της εφορίας».