Μια περίεργη υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος 48χρονου κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Τρεις άνδρες προσπάθησαν να του αποσπάσουν 50.000 ευρώ από υποτιθέμενο χρέος.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού και άλλων δύο 48χρονων (ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο 48χρονοι, μαζί με έναν ακόμα συνεργό, ενεργώντας κατ’ εντολή του 45χρονου, μετέβησαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας 48χρονου, σε περιοχή του δήμου Θερμαϊκού. Εκεί, μετερχόμενοι απειλές βλάβης της περιουσίας και της επιχείρησής του, καθώς και απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας, επιδεικνύοντάς του πιστόλι και χειροβομβίδα που έφερε ένας εξ αυτών, απαίτησαν εκβιαστικά την καταβολή του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ, ως προερχόμενο από υποτιθέμενο χρέος του προς τον 45χρονο από πρότερη επαγγελματική τους συνεργασία.

Ο συλληφθείς, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.