Μήνυση κατά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας, για απειλή. Σύμφωνα με το gegonota.news, ο κ. Γαργάλας που βρέθηκε χθες στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου μετά τον ξυλοδαρμό του από τον δημοτικό σύμβουλο Μπέου, τον Βασίλη Ζαχείλα, δέχτηκε φραστική επίθεση.

«Εσύ βάλε μυαλό», του είπε ο Αχιλλέας Μπέος και από όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης εκλήφθηκε ως απειλή εναντίον του κ. Γαργάλα. Με αυτή τη φράση κρίθηκε πως ο κ. Μπέος επιβράβευσε τη συμπεριφορά του Β. Ζαχείλα, μέλη της οικογένειας του οποίου ήταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις θέσεις του κοινού.

Η καταγγελία του Κώστα Γαργάλα:

ΝΕΑ ΑΠΕΙΛΗ!!!

Posted by Φαίη Τζανετουλάκου on Tuesday, April 9, 2024

Σημειώνεται πως οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για σύλληψη του Αχιλλέα Μπέου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και ότι με προφορική εντολή αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, ο ίδιος ανέφερε ότι πήγε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα.

Η απάντηση του Μπέου

«Σχετικά με τα περί δήθεν σύλληψής μου μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον μου ο γνωστός Γαργάλας, σημειώνω τα εξής:

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να υποβάλλει μήνυση για όποιο λόγο κρίνει εκείνος αναγκαίο, αναλαμβάνοντας βέβαια και τις ανάλογες ευθύνες. Είναι, όμως, επίσης βασική υποχρέωση των Εισαγγελικών Αρχών να αξιολογούν και να κρίνουν τη σοβαρότητα της κάθε μήνυσης, πριν προχωρήσουν στην όποια διαδικασία.

Στην δική μου περίπτωση θέμα σύλληψης δεν υφίσταται. Προσήλθα αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα, υπέγραψα και αποχώρησα. Αλλωστε η διαδικασία του αυτοφώρου δεν τηρείται για Δημάρχους.

Οσοι ζουν από το «επάγγελμα» της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική έκθεση του αξιωματικού υπηρεσίας και να ενημερωθούν, όσο κι αν τους ενοχλεί, για την αλήθεια.

Εκτενώς και για το θέμα αυτό θα αναφερθώ στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω αύριο, Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου».