Τα ονόματα τουλάχιστον 20 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης στη Θεσσαλονίκη για παραβάσεις άρθρου 22 παρ. 2 περ. Ε’ του Ν.4139/2013 (έκδοση συνταγής από ιατρό για χορήγηση ναρκωτικών εν γνώσει του ότι δεν υπάρχει πραγματική και συγκεκριμένη ιατρική ένδειξη).

Ο λόγος για ψυχιάτρους, παθολόγους, καρδιολόγους κ.ά. ειδικότητες, ενώ ρόλο ηθικού αυτουργού είχε μια 54χρονη γυναίκα. Πιο αναλυτικά, από την προανάκριση προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι γιατροί εξέδιδαν συνταγές για τη χορήγηση φαρμάκων που όμως δεν χρειαζόταν το άτομο, στο οποίο γινόταν η συνταγογράφηση.

Πιο αναλυτικά, ταυτοποιήθηκαν συνολικά 28 περιπτώσεις παράτυπων συνταγογραφήσεων, χρησιμοποιώντας σε όλες εν αγνοία του το ΑΜΚΑ του παθόντα (σ.σ. πρώην συζύγου 59χρονης κατηγορουμένης), προκειμένου η φερόμενη ως ηθική αυτουργός να αποσπάσει, για ιδία χρήση, συνολικά 106 κουτιά ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Σε βάρος των εμπλεκομένων γιατρών και πολιτών σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη.