Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η υπόθεση της κοινότητας Παλαιοημερολογιτών που ζουν στην ορεινή Κορινθία.

Σύμφωνα με τον Alpha, μετά από την εισαγγελική απόφαση η αστυνομία καλείται πλέον να διερευνήσει το συντομότερο δυνατό τον ακριβή αριθμό των ανηλίκων παιδιών που μένουν στις σπηλιές όπως επίσης και να καταγράψει μαζί με αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 έτών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Θυμίζουμε ότι στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα.

Μιλώντας στον Alpha, ο πατέρας επιβεβαίωσε την επικοινωνία των κοινωνικών υπηρεσιών για τα παιδιά, τα οποία, όπως ο ίδιος λέει, δεν πάνε σχολείο.

«Όχι, δεν πάνε, δεν πάνε, αλλά δεν μου δίνει επιδόματα το κράτος, δεν παίρνω δηλαδή, δεν δίνω κιόλας. Τηλεφωνήθηκε η σύζυγός μου με κάποια κοινωνική λειτουργό, κάτι είπαν για από εβδομάδα να συναντηθούν με τα παιδιά, δεν ξέρω» είπε.

Στον Alpha μίλησε και ο πρόεδρος του τοπικού Διαμερίσματος Τρικάλων Κορινθίας, κ. Καραγεώργας, λέγοντας πως η οικογένεια αυτή δεν είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα τα 3,5 με 4 χρόνια που ζουν εκεί.

«Το μόνο κακό» πρόσθεσε, «είναι πως τα παιδιά δεν τα στέλνουν στο σχολείο, τα έχουν αποκόψει από την κοινωνία».

Νωρίτερα, ο πατέρας είχε δώσει κι άλλη εκδοχή για την απομάκρυνση των παιδιών από την εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτώμενος για ποιο λόγο ζουν σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Σχετικά με το ότι αυτό είναι παράνομο, ο ίδιος δήλωσε πως «ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του. Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα».