Ένα βίντεο-ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον γάμο του 43χρονου που δολοφονήθηκε στη Χαλκίδα και δείχνει ότι ανάμεσα στους καλεσμένους βρίσκεται η 39χρονη κατηγορούμενη, μαζί με τον σύζυγό της.

Το βίντεο προβλήθηκε στην εκπομπή «Tlive» και προέρχεται από το 2021, ενώ διακρίνεται το θύμα να διασκεδάζει στη γαμήλια δεξίωση, όπως και η κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Alpha, οι δύο άνδρες ήταν στενοί φίλοι και καλοί συνεργάτες, αλλά φέρεται ο σύζυγος της 39χρονης να μην γνώριζε πως είχε συμβεί κάτι ανάμεσα στη γυναίκα και τον φίλο του.

Θεία του 43χρονου παραχώρησε δηλώσεις στο «Tlive» και είπε πως «υπήρχε μια παλιά ιστορία, καθένας πήρε το δρόμο του. Αυτός παντρεύτηκε και κάποια στιγμή άρχισε στο χωριό να λέει διάφορα γιατί έχει πάει με κάθε γυναίκα και τι είχε κάνει. Αυτό εξόργιζε τον γαμπρό μου, τσακωνόντουσαν και αυτή τώρα μάλλον για να πείσει τον άντρα της ότι δεν είχε κάνει τίποτα με αυτόν, πήγε τον σκότωσε. Ο ένας αγαπούσε τρελά τον άλλον. Ίσως αρρωστημένα όπως λέμε».

«Υποψιαζόμουν ότι κάτι είχε συμβεί ανάμεσά τους»

Ο σύζυγος της κατηγορουμένης μίλησε στον Alpha, αναφέροντας πως ο ίδιος και το θύμα διατηρούσαν στενή φιλική σχέση. Μάλιστα, φέρεται να είχε ρωτήσει τη σύζυγό του πολλές φορές για το τι συμβαίνει, ωστόσο δεν έλαβε ξεκάθαρη απάντηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο σύζυγος της 39χρονης:

«Με τη σύζυγό μου παντρευτήκαμε το 2008 και έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά. Το πρωί του Σαββάτου με ξύπνησε η κόρη μου και μου είπε ότι η σύζυγός μου δεν ήταν στο σπίτι. Παραξενεύτηκα γιατί δεν συνηθίζει να φεύγει χωρίς να με ενημερώνει. Άρχισα να την ψάχνω ώσπου γύρω στις 11:30 μου τηλεφώνησαν από την αστυνομία και μου είπαν να πάω από εκεί γιατί την κρατούσαν. Ξεκίνησα αμέσως για τη Χαλκίδα. Στον δρόμο σταμάτησα για να βάλω βενζίνη και ο πρατηριούχος με ρώτησε αν είχα μάθει τι είχε συμβεί στον Σάκη, με τον οποίο γνώριζε ότι ήμασταν στενοί φίλοι στο παρελθόν. Του απάντησα πως δεν γνωρίζω και τότε μου είπε ότι τον είχαν μαχαιρώσει. Τότε, δεδομένου ότι γνώριζα ότι η σύζυγός μου κρατείται στην ασφάλεια, το μυαλό μου πήγε στο κακό.

Με το θύμα είχα στενή φιλία αλλά το 2011 άρχισα να υποψιάζομαι ότι κάτι είχε συμβεί ανάμεσα στη γυναίκα μου και σ’ αυτόν. Είχα ρωτήσει τη σύζυγό μου πολλές φορές, αλλά δεν μου έδινε ξεκάθαρη απάντηση. Αυτό χάλασε και τη σχέση μου με τον Σάκη και ήταν και η αιτία προστριβών με τη σύζυγό μου. Ωστόσο, παρά τις προστριβές προσπαθούσαμε για τη σχέση μας, συνεχίσαμε να μένουμε μαζί και να μεγαλώνουμε με αγάπη τα παιδιά μας. Όταν την είδα για λίγο στην αστυνομία, μου είπε ότι μαχαίρωσε τον Σάκη, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο».

Το χρονικό

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 08:00 το πρωί του Σαββάτου, όταν ο 43χρονος έφυγε, για να πάει στη δουλειά του, υπό το βλέμμα της συζύγου του, που τον χαιρετούσε από το μπαλκόνι. Βίντεο από τοπικό μέσο δείχνει τον 43χρονο να βγαίνει από την είσοδο της κατοικίας του.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ήταν η σύζυγός του, που κάλεσε την Άμεση Δράση, λέγοντας «μια γυναίκα μαχαιρώνει τον άντρα μου». Ενα λεπτό αργότερα η αστυνομία δέχθηκε εκ νέου κλήση από άλλη γυναίκα, η οποία ανέφερε ότι μια γυναίκα μαχαιρώνει έναν άνδρα επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, κοντά στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο, αντίκρισαν το θύμα σε εμβρυακή στάση, φέροντας μαχαίρι στην αριστερή ωμοπλάτη και με αίματα στο σώμα. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο ιατρός του οποίου διαπίστωσε τον θάνατο του 43χρονου άνδρα.

Λίγο πιο μακριά από το σημείο της δολοφονίας βρέθηκε άλλο μαχαίρι με κηλίδες αίματος. Η αστυνομία προχώρησε άμεσα στη σύλληψη της 38χρονης, η οποία βρισκόταν στο σημείο γεμάτη με αίματα στα ρούχα.