Για την εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τις 4 Ιανουαρίου, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (19/1) ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το πτώμα του νεαρού να βρίσκεται σε υγρό περιβάλλον, υπογράμμισε πως αυτό «βοηθά στην ιατροδικαστική εξέταση μίας σορού για την αιτία θανάτου».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή του Mega «MEGA Καλημέρα», ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης σημείωσε: «Δεν έχουμε σορό αυτή τη στιγμή, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για συγκεκριμένη αιτία θανάτου. Αν βρεθεί η σορός, μπορούν να προκύψουν στοιχεία για τον μηχανισμό θανάτου. Αν χρησιμοποιήθηκε αντικείμενο ή χτυπήματα από ξυλοδαρμό… Το υγρό περιβάλλον κατά κάποιον τρόπο μονιμοποιεί κάποια πράγματα και γίνεται λίγο πιο “εύκολο” για μας».

«Δεν χρειάζεται πτώμα, για να υφίσταται μία κατηγορία»

«Δεν είναι εχθρός το υγρό περιβάλλον. Αν αρχίσουν και δρουν τα αλάτια από τα πετρώματα και το νερό, γίνεται αυτό που λέμε “σαπωνοποίηση”, οπότε το λίπος γίνεται σαν σαπούνι. Εξαρτάται το περιβάλλον που θα αρχίσει να γίνεται η σήψη», τόνισε ο κ. Γαλεντέρης.

«Οι κακώσεις, που έχουν δημιουργηθεί μετά θάνατον, μπορούν να αναγνωριστούν αν έχουν προκληθεί πριν καταλήξει ο ασθενής ή το θύμα. Μπορεί να αναγνωριστεί εάν είναι έπειτα από παράσυρση από χείμαρρο ή από πλήξη από κάποιον μπαλτά» ανέφερε κλείνοντας.

«Δεν χρειάζεται πτώμα, για να υφίσταται μία κατηγορία. Αν τον έβλεπα, θα μπορούσα να καταλάβω αν μπορούσε να σπάσει ή όχι. Μου φαίνεται ότι δεν θα σπάσει εύκολα» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Γιώργος Καλλιακμάνης.