Προσήχθη εκ νέου στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, ο 50χρονος κρεοπώλης, ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 31χρονο Μπάμπη Κούτσικο που εξαφανίστηκε στις 5 Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι.

Τρεις φορές φέρεται να είχε δανείσει χρήματα ο Μπάμπης στον κρεοπώλη. Τις δύο πρώτες φορές ο 50χρονος φέρεται να είχε αποπληρώσει τον αγνοούμενο. Ο νεαρός σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει στενοί φίλοι του είχε θέσει όρους. Τις δύο πρώτες φορές οι όροι τηρήθηκαν. Σύμφωνα με τον Alpha, η αιτία της μεταξύ τους διένεξη ήταν πως την τρίτη φορά ο κρεοπώλης αντέδρασε και δεν τήρησε τους όρους του Μπάμπη.

«Έχει εξαφανιστεί ο Μπάμπης και πάνε να με μπλέξουν»

Ο άνθρωπος που παρέδωσε το κινητό του και έχει σβήσει τις κλήσεις και τα μηνύματα που αντήλλαξε με τον κρεοπώλη, υποστηρίζει ότι ο 50χρονος που βρίσκεται από την αρχή της υπόθεσης στο κάδρο των ερευνών της αστυνομίας για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη του έστειλε μήνυμα «Έχει εξαφανιστεί ο Μπάμπης και πάνε να με μπλέξουν με αυτό. Θέλω να με βοηθήσεις να βρούμε πού είναι ο Μπάμπης».

Ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος έχει εξαφανιστεί από την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου από το Μεσολόγγι, ενώ ο 50χρονος κρεοπώλης φέρεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε. Αυτό που αναρωτιούνται οι αξιωματικοί σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha είναι γιατί αν τα μηνύματα έλεγαν αυτό, σβήστηκαν από τα κινητά των δύο ανδρών.

Το στίγμα των κινητών των δύο ανδρών στο σημείο που χάθηκε ο Μπάμπης

Στο σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του Μπάμπη Κούτσικου εντοπίστηκαν τα στίγματα δύο κινητών. Εκείνου του 50χρoνου και αυτό του 36χρονου φίλου του, ο οποίος έχει παραδώσει το κινητό του στις Αρχές.

Στο σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του Μπάμπη Κούτσικου την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι, εντοπίστηκαν τα στίγματα δύο κινητών. Εκείνου του 50χρνου και αυτό του 36χρονου φίλου του, ο οποίος έχει παραδώσει το κινητό του στις Αρχές.

Σύμφωνα με το MEGA, πρόκειται για το ίδιο σημείο όπου τις προηγούμενες ημέρες οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ευρήματα που γέμισαν δύο σακούλες και τα οποία απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Μιλώντας στο MEGA, ο 36χρονος, ανέφερε: «Παρέδωσα το κινητό ώστε οι αρχές να ερευνήσουν αν θέλουν κάτι καθώς έχω μωρό παιδί και δεν έχω τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να είμαι διαθέσιμος. Έχουμε καταθέσει στις αρχές όσες φορές μας κάλεσαν με τελευταία φορά την Τρίτη 16/1. Δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει, δεν μας λένε από τις Αρχές κάτι, αναμένουμε κι εμείς. Μας είπαν ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

Φίλος του αγνοούμενου μιλώντας κι εκείνος στο LIVE News, σημείωνε: «Απλά τον είχα καλέσει να έρθει για ψήσιμο και μου είχε πει ότι με είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε για κυνήγι με το συγκεκριμένο άτομο. Αυτό είχε γίνει 6:30 η ώρα είχε γίνει νωρίς. Ήρεμος ήταν το μόνο του άγχος ήταν αυτό με τα χρήματα, δεν είχε κάποιο άλλο άγχος. Εγώ δεν κυνηγάω καν, δεν είμαι καν στην παρέα, εγώ είμαι παρέα του Μπάμπη, ξεχωριστή από τους κυνηγούς.

Δεν έχω σχέση με τα άτομα εκείνα. Τον άλλον τον κρεοπώλη δεν τον ξέρω καν, δηλαδή τον ξέρω φατσικά σαν να μη τον βρίσω τώρα τελοσπάντων ρεμάλι. Αυτό δεν έχω εγώ πάρε δώσε με αυτούς.

Δεν είναι κρυφό αυτό το ξέρει όλο το Μεσολόγγι που λέει ο λόγος ότι του χρώσταγε χρήματα τον πήγαινε από μέρα σε μέρα ότι θα του δώσει τα λεφτά. Τα χρήματα του τα είχε ζητήσει δύο φορές από ό,τι ξέρω. Εμένα δεν μου το πολύ έλεγε, γιατί την πρώτη φορά τον έκραξα. Δεν μου είπε δεύτερη φορά. Δεύτερη φορά δηλαδή άργησε να μου το πει όταν του ξανάδωσε χρήματα, γιατί την πρώτη τον έκραξα του είπα δουλεύεις έξω μεροκάματο ταλαιπωρείσαι για να δίνεις έτσι τα χρήματά σου;
Ξέρω ότι τα είχε δώσει δύο φορές. Δύο ή τρεις φορές. Τρεις έμαθα τώρα εγώ συγκεκριμένα. Όλοι τον ψάχνανε και αυτός ήταν χαλαρός που ήταν ο τελευταίος μαζί του. Η μητέρα του κοντεύει να πεθάνει από τη στεναχώρια της».

Ακόμα, συγγενής του 50χρονου κρεοπώλη, μιλώντας στην εκπομπή, σημείωνε: «Ο μόνος λόγος που τον πήγαν μέσα ήταν ένα μαχαίρι που βρήκαν στο αυτοκίνητό του. Οι αστυνομικοί είναι εδώ αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους. Εχω μιλήσει και με αστυνομικούς και τέτοια και λένε ότι δεν το έκανε αυτός. Εγώ έχω ενημερώσει την αστυνομία γι’ αυτά που ξέρω».

Συγκρατούμενος 50χρονου: «Μου είπε: “το παιδί είναι νεκρό”»

Τα όσα του είπε ο κρεοπώλης τις ώρες που συνυπήρξαν στο κρατητήριο του Τμήματος Ασφαλείας του Μεσολογγίου αποκάλυψε συγκρατούμενός του, ο οποίος, μάλιστα, έχει δώσει και κατάθεση στις Αρχές.

Μιλώντας στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο συγκρατούμενος του βασικού υπόπτου της υπόθεσης της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι ανέφερε: «Είχαμε επαφές, γιατί τον ρώτησα εγώ για ποιο θέμα είναι κρατούμενος και μου είπε ότι τον κατηγορούν για ένα μαχαίρι και για έναν φόνο που του φορτώσαν.

Κυριακή ξημερώματα στον ύπνο του έλεγε: “Τι έκανες, ρε…“, είχε σφίξει τα δόντια του και τα χέρια του. Παραμιλούσε στον ύπνο του». Συζητούσαμε, του έλεγα “Θα φύγεις τη Δευτέρα“, μου έλεγε “Έχω μπλέξει”».

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι ερωτήσεις του κρεοπώλη αφορούσαν τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ χαρακτηρίζει ανησυχητική τη βεβαιότητα του ανθρώπου, που είδε τελευταίος τον αγνοούμενο Μπάμπη πως «το παιδί είναι νεκρό και δεν πρόκειται να τον βρουν».

«Του είπα εγώ ότι σκότωσα άνθρωπο, που είναι παραμύθι, για να μου πει. Οι ερωτήσεις που μου έκανε ήταν: “Αφού δεν σε είδε κανένας, γιατί πήγες και το είπες;”. Με ρωτούσε πώς είναι μέσα στον Κορυδαλλό και του έλεγα: “Με τους κρατούμενους θα τα έχεις καλά”, του έλεγα τις ώρες προαυλισμού»… Εκείνος μου είπε “το παιδί είναι νεκρό, δε θα το βρούνε». Και του έλεγα εγώ: “Αφού εσένα για το μαχαίρι σε φέρανε” και μου έλεγε “το παιδί δε θα το βρούνε”.

Δεν μου είπε ότι τον σκότωσε. Απλά μου είπε “το παιδί είναι νεκρό” και “δεν πρόκειται να τον βρούνε”. Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά ότι τον σκότωσε, απλά ήταν αρκετά ανησυχητικός και αγχωμένος και η κουβέντα του ήταν “έμπλεξα”. Εγώ αυτό ήθελα, να πέσει στα δίχτυα μου και να μου πει πού τον έχει».