Σοκάρουν τα ευρήματα της νεκροψίας στη σορό του 6,5 μηνών βρέφους, που δολοφονήθηκε από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας, το μεσημέρι της Τρίτης, στη Βέροια. Κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στην ατομική κοιλότητα «έδειξε» η ιατροδικαστική έρευνα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε νωρίτερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο θάνατος προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα. Κατά πληροφορίες, εκτός από τα χέρια η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.

Το παιδί είχε μεταφερθεί χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η μητέρα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.

Όλα συνέβησαν στην προσπάθεια να το ταΐσω, λέει η μητέρα

Στο μεταξύ, η 37χρονη οδηγήθηκε το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας. Κατά τη μεταγωγή της στο Δικαστικό Μέγαρο φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ο εισαγγελέας τής απήγγειλε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή και παραμένει υπό κράτηση.

Ενώπιον της εισαγγελική αρχής, η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει. Η ίδια, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Άτομα που ξέρουν την 37χρονη αναφέρουν πως έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη και επισημαίνουν ότι δεν ξεπέρασε ποτέ το δυστύχημα του 2003 στα Τέμπη, καθώς ήταν μαθήτρια στην τάξη που ξεκληρίστηκε, αλλά δεν ανέβηκε στο μοιραίο λεωφορείο την τελευταία στιγμή.