Ανοίγει η αυλαία, σήμερα εκτός απροόπτου, για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό με 26 κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Κεντρικά πρόσωπα στην ανατριχιαστική υπόθεση, η οποία δεν αποκλείεται να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, ο επιχειρηματίας Ηλίας Μίχος αλλά και η μητέρα της 12χρονης στους οποίους αποδίδεται κεντρικός ρόλος στη φρίκη που βίωσε η ανήλικη.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφεται με λεπτομέρειες η κακοποίηση του παιδιού με τον επιχειρηματία, στο σούπερ μάρκετ του οποίου εργαζόταν, να κατηγορείται ότι το απειλούσε το βίαζε και το εξέδιδε. Σύμφωνα με την κατηγορία ο 55χρονος φέρεται να υποδυόταν την ανήλικη στις εφαρμογές Viber, WhatsApp, Blindchat, ενώ, μεταξύ άλλων, του καταλογίζεται ότι χρησιμοποιούσε το τηλέφωνό της και έστελνε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της σε άνδρες που θα συνευρίσκονταν ερωτικά μαζί της έναντι αμοιβής.

Ο ρόλος της μητέρας

H μητέρα της 12χρονης

Ρόλο «κλειδί» στην εκμετάλλευση της 12χρονης φέρεται να είχε η 38χρονη μητέρα της η οποία αρνείται από την πρώτη στιγμή της εμπλοκή της στην υπόθεση έχοντας στο πλευρό της τα παιδιά της.

Η γυναίκα κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία αλλά και για πορνογραφία ανηλίκου καθώς, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μέσω του κινητού τηλεφώνου της κόρης της, διέθεσε σε συγκεκριμένα πρόσωπα ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού της με γυμνό περιεχόμενο, έχοντας ως στόχο την ερωτική συνεύρεση της ανήλικης με άνδρες έναντι αμοιβής.

Η μητέρα φέρεται να «εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, επίσης υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής προτρέποντας και εξαναγκάζοντας, αλλά και δημιουργώντας, με πράξεις και παραλείψεις της, τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με το να την προτρέπει ευθέως, αλλά και να της ζητεί συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωσή της και της οικογένειάς της χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους παρά το νεαρό της ηλικίας της».

Στο εδώλιο 24 ακόμη κατηγορούμενοι οι οποίοι μπήκαν στο «κάδρο» της υπόθεσης μέσα από καταθέσεις της 12χρονης που στο πρόσωπο τους φέρεται να αναγνώρισε πρόσωπα με τα οποία είχαν κλειστεί τα «ραντεβού» βιασμού.

Ο Ηλίας Μίχος από την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό
Ο Ηλίας Μίχος

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 12χρονη

Το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον Αύγουστο του 2022, όταν η θεία της 12χρονης αντιλήφθηκε μηνύματα του επιχειρηματία στο κινητό του παιδιού. Ερωτικά SMS, εφαρμογές ερωτικών συνευρέσεων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της ανήλικης αποκαλύφθηκαν με αποτέλεσμα ο ένας μετά τον άλλον οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Μάλιστα, για την υπόθεση έχει σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία η οποία εκκρεμεί καθώς νέες καταθέσεις του παιδιού έφεραν στη θέση του κατηγορούμενου και άλλα πρόσωπα.

Η 12χρονη φέρεται να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αυτό που ελπίζει, σύμφωνα με το περιβάλλον της, είναι να τιμωρηθούν όσοι την έβλαψαν. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι νομικοί παραστάτες του παιδιού θα ζητήσουν από το δικαστήριο να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να προστατευτεί.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται πως το δικαστήριο αναμένεται να δώσει «μάχη» με το χρόνο αφού για πολλούς από τους κατηγορούμενους τον Απρίλιο λήγει το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης. Η δίκη, άλλωστε, αναμένεται πολύμηνη καθώς εμπλέκονται πολλά πρόσωπα. Είναι ενδεικτικό πως με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, αναζητήθηκε κατάλληλη αίθουσα στο Εφετείο για την διεξαγωγή της πολυπρόσωπης δίκης προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη εμπλοκή.