Σε όλους φαίνεται πως είχε πει ότι ήταν εκείνος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό ο 18χρονος που έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει την επίθεση.

Σύμφωνα με το MEGA, οι πηγές της πληροφόρησης της αστυνομίας, ήταν δύο. Συγκεκριμένα, στην αρχική προσαγωγή, φαίνεται να υπήρχε μια αναστάτωση και κάποιοι έδειξαν πρόθεση στους αστυνομικούς να πουν τι ακριβώς είχαν πληροφορηθεί. Ο νεαρός όταν ξαναμπήκε στο γήπεδο μετά τα επεισόδια εκμυστηρεύονταν στεναχωρημένος ότι εκείνος έριξε τη φωτοβολίδα.

Η δεύτερη πηγή, φέρεται να είναι το Ανθρωποκτονιών, το οποίο έλαβε τηλεφωνήματα από πρόσωπα γνωστά στον 18χρονο, στα οποία είχε εκμυστηρευθεί ότι το έκανε εκείνος. Η σύντροφος του 18χρονου στην κατάθεσή της, ανέφερε: «Μου είπε ότι πετάχτηκε και άλλη μια φωτοβολίδα προς το μέρος του αστυνομικού και δεν ξέρει ποια από τις δύο τον χτύπησε. Μετά το συμβάν πήγαμε σε μια εκκλησία να ανάψουμε ένα κερί για να γίνει καλά ο αστυνομικός».

Στα ίχνη του καθοδηγητή η Αστυνομία

Ο 18χρονος έχει ομολογήσει, δηλώνει μετανιωμένος, ενώ έχει δείξει προς τον «καθοδηγητή» των επεισοδίων που έλαβαν χώρα έξω από το κλειστό του Ρέντη. Από ώρα σε ώρα αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργούν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, που ψάχνουν για υπολείμματα πυρίτιδας στα χέρια του 18χρονου, ο οποίος δεν φορούσε γάντια.

Στην προανακριτική του, ο 18χρονος ήταν πιο συγκεκριμένος και για τον καθοδηγητή. «Μου είπε πάρ’τη, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω και τράβα το σχοινί. Είδα κάποιες φωτοβολίδες να πετάγονται στον ουρανό αυτό ήθελα να κάνω κι εγώ να τη ρίξω ψηλά. Εγώ στόχευσα προς τα πάνω όταν έφυγε η φωτοβολίδα μου πήρε το χέρι προς τα κάτω… Είδα τη φωτοβολίδα να χτυπά μπροστά προς τα κάτω και να πηγαίνει προς τον αστυνομικό. Όταν καρφώθηκε η φωτοβολίδα στα πόδια του αστυνομικού, τα έχασα δεν περίμενα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο».