Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές ώστε να δοθούν απαντήσεις αναφορικά με την κακοποίηση που δέχτηκε ο Όλιβερ στην Αράχωβα. Τα οστά του χάσκι έχουν μεταφερθεί σε καθηγητή Κτηνιατροδικαστικής ώστε να εξεταστούν ενώ σήμερα, Παρασκευή (8/12) αναμένεται να καταθέσει για τέταρτη φορά ο ιδιοκτήτης του.

Η υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο πλέον περνά στα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής και μάλιστα του τμήματος Ανθρωποκτονιών αν και πρόκειται για θάνατο ζώου.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι έρευνες ξεκινάνε από την αρχή γεγονός που δείχνει ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή λόγω και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει και των επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία της Αράχωβας.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για μια περίεργη υπόθεση με πολλές ιδιαιτερότητες που εμπλέκονται διάφοροι παράγοντες. Στην Αράχωβα έχουν μεταβεί δύο στελέχη του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ενώ αποφασίστηκε να γίνει εκταφή του χάσκι προκειμένου να γίνει νέα κτηνιατρική έκθεση αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Βρέθηκαν τα οστά του Όλιβερ

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουσιαστικά δεν έγινε κάποια εκταφή αλλά παρουσία των δυο αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε το σημείο που είχαν αφήσει τον σκύλο μέσα σε μια σακούλα με λίγο χώμα και περισυνελέγησαν οστά και ότι άλλο είχε απομείνει.

Αυτά τα ευρήματα θα μεταφερθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα εξετασθούν από τον έμπειρο Καθηγητή Κτηνιατροδικαστικής Δημήτρη Τόντη.

Πλέον οι έρευνες ξεκινούν από την αρχή και όλα είναι ανοιχτά.

Αυτό σημαίνει ότι θα εξετασθούν και πάλι όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις εκ νέου όσοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκε σήμερα το απόγευμα για τέταρτη φορά να καταθέσει ο κηδεμόνας-ιδιοκτήτης του χάσκι.

Γιατί ελέγχεται ο ιδιοκτήτης

Η αστυνομία έχει στα χέρια της 6 βίντεο από την περιοχή χωρίς ωστόσο να δείχνουν κάτι που να οδηγούν έστω σε κάποιον ύποπτο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από αυτά τα βίντεο δείχνουν το χάσκι να κινείται μόνο του δίνοντας την εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου, ταλαιπωρημένου και γενικά απεριποίητου ζώου.

Και ένας λόγος για τον οποίο ζητούνται εξηγήσεις από τον κηδεμόνα του είναι αυτός ακριβώς, αφού με τον ισχύοντα νόμο για τα ζώα συντροφιάς, φέρει ευθύνη για αυτή την εικόνα του σκύλου και φυσικά για την ασφάλεια και την προστασία του.

Παράλληλα θα εξεταστούν εκ νέου καταγγελίες που έχουν γίνει στην Αστυνομία είτε ανώνυμες είτε από φιλοζωικές οργανώσεις που δείχνουν ύποπτους χωρίς στοιχεία όμως που να τους εμπλέκουν άμεσα στην κακοποίηση του σκύλου και στον θάνατό του.