Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 71χρονος γυναικοκτόνος, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε την 43χρονη σύντροφό του στη Σαλαμίνα.

Ο 71χρονος καθ’ ομολογία δράστης είχε οδηγηθεί λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και χωρίς να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς δικηγόρος δεν θέλησε να αναλάβει την υπεράσπισή του. Ο γυναικοκτόνος συνελήφθη στο Κερατσίνι το βράδυ της Τρίτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, ενώ φέρεται να έχει ομολογήσει το έγκλημά του.

«Τη σκότωσα, γιατί την έπιασα με άλλον»

Ο 71χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας στους αστυνομικούς: «Τη σκότωσα, γιατί την έπιασα με άλλον. Τα είχα τόσα χρόνια μαζί της και το έκανε αυτό σε εμένα; Ε, ας πάω φυλακή τώρα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος άνδρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα κυνικός προανακριτικά και χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας για το έγκλημα, περιγράφοντας και τα δευτερόλεπτα της δολοφονίας. «Περίμενα για λίγη ώρα. Όταν είδα ότι έφυγε το παιδί, πήγα στην πόρτα του σπιτιού και είδα ότι ήταν ανοιχτή. Μπήκα, την πυροβόλησα και πήγα να φύγω. Έκλεισα την πόρτα πίσω μου, αλλά στη συνέχεια έσπασα το τζάμι, για να δω αν ήταν ακόμη ζωντανή», φέρεται να είπε κατά την προανάκριση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο 71χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πειραιά, ο οποίος θα του ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία.

Σημειώνεται πως μετά τη δολοφονία, ο 71χρονος πήρε το φέριμποτ και πέρασε στο Πέραμα, ενώ από εκεί κατευθύνθηκε στο Κερατσίνι. Εκεί έκατσε για περίπου 3-4 ώρες σε μία καφετέρια που σύχναζε, ενώ, όταν έγινε γνωστή η δολοφονία της 43χρονης και αντιλήφθηκε πως θα τον υποψιαστούν, έφυγε, αφήνοντας πίσω του το κινητό τηλέφωνο της συντρόφου του να φορτίζει στη συγκεκριμένη καφετέρια. Οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν στην ευρύτερη περιοχή και τελικά έφτασαν στη σύλληψη του.