Σε μονάδα εντατικής θεραπείας παραμένει η 16χρονη που έκανε χρήση επικίνδυνων ναρκωτικών σε σπίτι στον Βύρωνα, με την κατάστασή της να είναι ακόμα κρίσιμη. Οι φίλοι της, που ήταν μαζί της στο περιστατικό, είχαν αναφέρει πως εκείνο το βράδυ, η 16χρονη έκανε χρήση του ναρκωτικού «σίσα» ή «κοκαΐνη των φτωχών», όπως λέγεται, σε συνδυασμό με άλλες ουσίες.

Μητέρα φίλης της 16χρονης, που ήταν μαζί της το μοιραίο βράδυ στο σπίτι στον Βύρωνα, μίλησε στην εκπομπή «TLive» και την Τατιάνα Στεφανίδου, όπου περιέγραψε το πώς η κόρη της βρήκε αναίσθητη την 16χρονη και κάλεσε το ασθενοφόρο. Η μητέρα αναφέρει πως την κόρη της «την ξυπνήσανε τα 2 άτομα, ο 17χρονος και ένας φίλος του. Της είπαν ότι κάτι έπαθε η 16χρονη. Η κόρη μου πήγε και μίλησε στην 16χρονη, αλλά εκείνη δεν απαντούσε, δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον».

«Τα μάτια της ήταν ανοιχτά, από ό,τι μου είπε η κόρη μου έτρεχε αίμα από τη μύτη. Αμέσως, έδωσε το κινητό της σε ένα από τα παιδιά που ήταν εκεί, στον φίλο του 17χρονου, πήρε τηλέφωνο το ασθενοφόρο και αμέσως τράπηκαν σε φυγή, λέγοντας “έρχεται, έρχεται η αστυνομία, εμείς φεύγουμε“, με αποτέλεσμα να αφήσουν την κόρη μου μόνη της, η οποία, βλέποντας αυτή τη σοκαριστική εικόνα, με την 16χρονη, έπαθε κρίση πανικού».

Στη συνέχεια, όταν ερωτήθηκε για τον λόγο για τον οποίο οι άνθρωποι αυτοί τράπηκαν σε φυγή, η μητέρα της φίλης της 16χρονης απάντησε πως «ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι καθαρός, κατά τη γνώμη μου, κάθεται και βοηθάει, όπως ακριβώς έκανε και η κόρη μου, η οποία μου είπε “μαμά, έπραξα καλά με αυτό που έκανα;”. Της είπα, “παιδί μου, έκανε πάρα πολύ καλά. Κινδύνευε ένα παιδί, κινδύνευε μια νεαρή κοπέλα, καλά έκανες που έδωσες το κινητό σου, που πήραν τηλέφωνο, που έμεινες μαζί και της συμπαραστάθηκες“».

Η ίδια συνεχίζει περιγράφοντας το πώς η κόρη της κατέληξε να βρίσκεται στο σπίτι στον Βύρωνα. Συγκεκριμένα, είπε πως: «Η κόρη μου συναντήθηκε με τον 17χρονο από το Instagram. Είχαν δώσει ραντεβού, κάπου, σε ένα Άλσος. Με πήρε τηλέφωνο και, αρχικά, προσπάθησε να μου αποκρύψει ότι θα πήγαινε σε αυτό το σπίτι και μου είχε πει ότι θα κοιμηθεί σε μια φίλη της. Εγώ, όμως, διασταυρώνοντας τα στοιχεία που μου έδωσε, είδα ότι δεν ταιριάζανε και αναγκάστηκε να μου πει την αλήθεια, ότι θα είναι με αυτόν τον 17χρονο. Μάλιστα, μου τον έφερε και σπίτι, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη, να την αφήσω να πάει.

Υπήρξαν πράγματα που δε μου άρεσαν πάνω του και προσπάθησα, με κάθε δυνατό τρόπο, να την αποτρέψω από το να πάει εκεί. Δεν ήταν προαίσθημα, μου έδωσε την εντύπωση ότι ο συγκεκριμένος τύπος κάτι είχε πάρει. Ο 17χρονος προσπάθησε να με καθησυχάσει, ότι θα βλέπανε ταινία, ότι θα παραγγέλνανε πίτσα και διάφορα τέτοια. Εγώ ήμουν αρνητική».

Τέλος, η μητέρα της κοπέλας που βρέθηκε εκεί είπε πως «η κόρη μου, εκ των υστέρων, αφού πήγε σε αυτό το σπίτι είδε και την 16χρονη. Δεν γνώριζε ότι θα βρισκόταν εκεί η 16χρονη. Το μόνο που ανέφερε, το είπε και στην κατάθεσή της, είναι ότι είδε κοκαΐνη. Να παίρνει και η 16χρονη. Εγώ γνώριζα ότι η 16χρονη κάνει χρήση κοκαΐνης. Μου το είχε πει η κόρη μου, είχα βάλει και άτομα να παρακολουθούν το τηλέφωνο της κόρης μου και είχα δει μηνύματα». Η ίδια ισχυρίζεται πως η κόρη της δεν έκανε παρέα με αυτά τα παιδιά, παρά μόνο με την 16χρονη, και πως «την ψάρεψαν από το Instagram».