Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός που έπειτα από καταδίωξη πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο στη Βοιωτία τα ξημερώματα της Κύριακης.

Στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Ο αρχιφύλακας που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά το βράδυ του Σαββάτου πέρασε την πόρτα του ανακριτή σήμερα, Πέμπτη (16/11), με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση, στις 11:45. Ο ίδιος ανέφερε στην απολογία του πως, αφού σταμάτησε το αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα, διαπίστωσε ότι στη θέση του οδηγού βρισκόταν ένας άνδρας, του οποίου την ηλικία – λόγω της έλλειψης φωτισμού – δεν μπόρεσε να καταλάβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο ίδιος ισχυρίστηκε επίσης, πως αντιλήφθηκε την επικινδυνότητα της κατάστασης, αφού στην πόρτα του αυτοκινήτου βρισκόταν ένα αιχμηρό αντικείμενο, μια μεγάλη λάμα, ενώ στη θήκη του συνοδηγού υπήρχε ένα κατσαβίδι, το οποίο δεν εξηγείται από τις δραστηριότητες τόσο του θύματος, όσο και του αδελφού του.

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα, ενώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης.