Αιματηρό φινάλε για τον διαβόητο δραπέτη Β.Σ., ο οποίος έπεσε νεκρός χθες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο χωριό καταγωγής του, το Αρχοντίκι Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο 53χρονος δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού είχε δύο τραύματα από σφαίρες στα πόδια και ένα στο κεφάλι, με πύλη εισόδου τον αριστερό κρόταφο και έξοδο το δεξί. Οι ενδείξεις της νεκροψίας, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της αστυνομίας, όπου αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση άκουσαν έναν πυροβολισμό μέσα από το σπίτι όπου κρυβόταν ο δραπέτης, συνηγορούν στο ότι ο Β.Σ. αυτοκτόνησε, αφού κατάλαβε πως δεν είχε διέξοδο διαφυγής.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, που κύκλωσαν το σπίτι όπου βρισκόταν ο 53χρονος με μία 27χρονη, και του ζήτησαν να παραδοθεί αφήνοντας ελεύθερη τη γυναίκα.
Μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν μία και πλέον ώρα, ο καταζητούμενος άφησε ελεύθερη την 27χρονη και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών με καλάσνικο αλλά και πιστόλι. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, ενώ έριξαν και δύο χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.

Τότε, ο Β.Σ. επέστρεψε σε δωμάτιο της μονοκατοικίας και λίγο αργότερα ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι, τον βρήκαν νεκρό, σε μία λίμνη αίματος. Δίπλα του ήταν πεσμένο ένα Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και μία χειροβομβίδα.

Στις 16 Αυγούστου 1994 ο Β.Σ. είχε σκοτώσει τον 24χρονο Κώστα Μουζουράκη, στο Πάτημα Αποκορώνου Χανίων, σε συνέχεια της βεντέτας δύο οικογενειών, των Δικονυμάκηδων και των Μουζουράκηδων. Στην ίδια βεντέτα είχε σκοτωθεί και ο πρώτος του ξάδερφος, Γιάννης Σελιανάκης. Επιχείρησε να διαφύγει στον Καναδά αλλά συνελήφθη το Φεβρουάριο του 1995 στο αεροδρόμιο και ένα χρόνο αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια. Ωστόσο, τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου είχε αποδράσει από τις φυλακές Αλικαρνασσού και έκτοτε αναζητούνταν.

Φωτογραφία: www.goodnet.gr