«Τσίπρας ή Μεϊμαράκης» είναι το δίλημμα που θέτει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λίγες μόλις ημέρες πριν από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής. «Εδώ υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, μια σκληρή πραγματικότητα. Μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι, αλλά η τύχη το έφερε και ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Τσίπρα και εμένα», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης στον Βήμα FM το πρωί της Τρίτης.

Ο ίδιος επανέλαβε πως «αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα πάω πρώτα στον Αλέξη Τσίπρα, για το σχηματισμό κυβέρνησης». Όπως σημείωσε, «έχουμε μια σκληρότατη πραγματικότητα, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με δήθεν αριστερά ή κεντροδεξιά συννεφάκια».

Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης υπήρξε αιχμηρός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι διαπλεκόμενοι μέχρι το μεδούλι, όπως οι ίδιοι οι σύντροφοί τους καταγγέλλουν», επισήμανε, ζητώντας όμως να μην υπάρξει υποβιβασμός του επιπέδου του πολιτικού λόγου στα τελευταία 24ωρα της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε, επίσης, από τον κ. Τσίπρα να μην προδικάζει την απόφαση των πολιτών, πριν την κάλπη, και χαρακτήρισε «συναρχηγό» του ΣΥΡΙΖΑ τον Πάνο Καμμένο, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη λίστα Λαγκάρντ.

Κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Τσίπρα ότι τα λάθη του κόστισαν 90 δισ. ευρώ στην οικονομία και ότι ήξερε πως οι τράπεζες θα κλείσουν.

«Μας είπε ότι πάει σε εκλογές επειδή τον έριξαν, αλλά δεν δοκίμασε ψήφο εμπιστοσύνης», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για τη συμφωνία, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, όμως, θα πρέπει να προχωρήσουν, διότι είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει περιθώριο βελτίωσης των όρων της συμφωνίας. Τέλος, προειδοποίησε ότι «η στάση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη» σε ό,τι αφορά τους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου.