Την Ειρήνη Αγαπηδάκη επέλεξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών ήθελαν την Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας να βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Μητσοτάκης, θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

«Είναι ένα πρόσωπο που δεν γνώριζα, μου προτάθηκε προκειμένου να αναλάβει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αλλά και στη συνέχεια στη δημόσια υγεία ασχολήθηκε πολύ με την προληπτική ιατρική», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική τιμή, η σύνθεση αυτή αντανακλά στο ότι η ΝΔ έχει αλλάξει. Οι παραδοσιακοί ιδεολογικοί διαχωρισμοί έχουν αλλάξει. Θα δώσουμε μαζί με τα στελέχη της παράταξης τον αγώνα για κάθε πολίτη για να μην μένει κανείς πίσω, ευχαριστώ για την τιμή», είπε η κ. Αγαπηδάκη.

Ποια είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Στις 24/11/2019 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε την κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στις 27/12/21 στη θέση της Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας.