Η Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτει σήμερα το πρωί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τα 15 ονόματα που θα το στελεχώσουν ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Όπως έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αυτό θα υπάρχουν πρόσωπα – έκπληξη, αυξημένη παρουσία γυναικών, εκ των οποίων 3 σε εκλόγιμες θέσεις, ενώ δεν θα είναι στη λογική των διάσημων προσώπων.

Ένα πρόσωπο έκπληξη φαίνεται να «κλειδώνει» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη θα βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Στη συγκεκριμένη λίστα όπως όλα δείχνουν θα είναι και τέως υπουργοί, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, θα βρίσκονται όλοι σε εκλόγιμες θέσεις.

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Το κυβερνητικό πρόγραμμά του θα δώσει στη δημοσιότητα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ θα παρουσιάσει και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Επίσης, όπως σημειώνεται την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιάσει το «συμβόλαιο για την αλλαγή», σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις πρώτες εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να βρεθεί ως εκπρόσωπος της ομογένειας, ο καθηγητής Ιατρικής και κλινικός ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center Όθωνας Ηλιόπουλος. Ήταν από τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πανδημία

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται παράλληλα και η υποψηφιότητα του ναυάρχου εν αποστρατεία, Ευάγγελου Αποστολάκη που γνωρίζει άριστα την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Μάλιστα στις αρχές Μαρτίου, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση είχε αναφέρει πως θέλει να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς εάν θα είναι στο Επικρατείας, απάντησε τότε «περιμένουμε να δούμε», σημειώνοντας πάντως πως έχει μιλήσει με τον κ. Τσίπρα, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η αξιοποίησή του έχει δρομολογηθεί.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δούμε και την εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πόπη Τσαπανίδου, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα φιγουράρει και το όνομα του εργατολόγου Διονύση Τεμπονέρα, γιου του δολοφονημένου τον Ιανουάριο του 1991, εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα.

Επίσης αναμένεται να ενταχθεί και η οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας Λούκα Κατσέλη που ούτως ή άλλως έχει σημαίνοντα ρόλο στις θέσεις του κόμματος αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια» και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Όσον αφορά τον μέχρι σήμερα βουλευτή και πρώην υπουργό Αλέκο Φλαμπουράρη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να βρίσκεται στην τελευταία, τιμητική θέση του ψηφοδελτίου. Θα πρόκειται για μια ελάχιστη ένδειξη τιμής για τα όσα έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στο κόμμα, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες.