Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή το δημοψήφισμα της Κυριακής και το χθεσινό του διάγγελμα εξαπέλυσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Μετά την Κυριακή δεν υπάρχει καμία συζήτηση καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας. Το είπε ο Ντάισενμπλουμ, το είπε ο Ρέντζι» σημείωσε ο κ. Παπαμιμίκος

«Χθες περίμενα από τον πρωθυπουργό έναν φρέσκο άνθρωπο- και έχω πει ότι έχει πετύχει αρκετά και για το χώρο του και προσέθεσε ως ένα σημείο για την Ελλάδα – να πολιτευτεί διαφορετικά, να μιλήσει ειλικρινά και να αποδείξει ότι όλοι εμείς που τον κατηγορούμε ότι είχε ένα σχέδιο ότι είμαστε ψεύτες» πρόσθεσε.

«Πριν τις εκλογές έλεγε ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και την τρόικα με έναν νόμο. Ψέμα. Είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Ψέμα. Πριν από 30 ημέρες είπε κανένα δημοψήφισμα δεν πρόκειται να τεθεί κανένα δίλημμα Ψέμα. Πριν από 20 ήμερες είπε κανένα capital control καμία κλειστή τράπεζα. Και αυτό αποδείχτηκε ψέμα» σημείωσε ο Παπαμιμίκος.

«Χθες 4 ημέρες πριν το δημοψήφισμα που αυτό έφερε διχάζοντας λαό είναι δυνατόν χθες να συνεχίζει να λέει ψέματα. Είναι δυνατόν να λέει ότι δεν ήθελε το κλείσιμο των τραπεζών και το capital control οι ξένοι το επέβαλλαν; Εδώ είναι η ΠΝΠ η υπογραφή είναι του κ. Αλ. Τσίπρα. Άρα αυτός είναι αυτός που έκλεισε τις τράπεζες.

2ο ψέμα. Είπε ότι δεν θα χαθούν οι συντάξεις. Έχετε δει τις εικόνες έξω από τις τράπεζες . Χθες πήγαν στον ΟΑΕ και στο ΟΓΑ πήραν 100 ευρώ και όταν έκαναν ανανέωση στο βιβλιάριο είδαν ότι δεν είχαν μπει άλλα παρά μόνο αυτά τα 100 ευρώ. Άρα ποιος εγγυάται ότι δεν θα χαθεί το υπόλοιπο μέρος των συντάξεων.

Δεν μας ενδιαφέρει να πέσει η κυβέρνηση, δεν μας ενδιαφέρει να αλλάξουν οι καρέκλες μας ενδιαφέρει την Κυριακή να ψηφίσουμε ναι και να παραμείνουμε στην Ευρώπη.

3ο ψέμα: Είπε ότι εγγυάται προσωπικά για τις καταθέσεις. Πως εγγυάται όταν τον ξέρουμε όλοι ότι η ΕΚΤ χθες δεν αύξησε τον ELA ξέρετε ότι συζητήθηκε το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων και ξέρετε ότι την επόμενη εβδομάδα αν βγει το όχι πέρα του ότι δεν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, πάμε σε κούρεμα καταθέσεων;» κατέληξε ο γραμματέας της ΝΔ.