Η ανακοίνωση για την επιβολή των capital controls και πως οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές τη Δευτέρα, ενέτεινε την αγωνία των πολιτών, οδηγώντας στο σχηματισμό μεγαλύτερων ουρών στα ATM των τραπεζών.

Οι πολίτες έσπευσαν να σηκώσουν χρήματα, όσο ακόμη δεν ισχύουν οι περιορισμοί, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα.

Αν και η είδηση των capital controls ανακοινώθηκαν και κατά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες, όπως ποιο θα είναι το ημερήσιο όριο αναλήψεων, καθώς αυτά θα αποφασιστούν από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το Reuters, η πρόταση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας που συνεδρίασε νωρίτερα, είναι ημερήσιο όριο αναλήψεων στα 60 ευρώ από την Τρίτη όποτε και θα ξανανοίξουν οι τράπεζες.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται πηγή που έλαβε μέρος στο Συμβούλιο, διευκρινίζοντας ότι τα συγκεκριμένα όρια θα εφαρμοστούν μόνο σε κατόχους ελληνικών καρτών, ενώ οι κάτοχοι ξένων καρτών θα μπορούν να σηκώσουν το μέγιστο όριο που τους επιτρέπουν οι δικές τους τράπεζες.

«Το Συμβούλιο πρότεινε τις τραπεζικές διακοπές για 6 εργάσιμες ημέρες, μέχρι το βράδυ της επόμενης Δευτέρας. Τα ATM αύριο δεν θα ανοίξουν, θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη», δήλωσε η πηγή στο Reuters.

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσταση που διαμορφώνεται έξω από τα ATM το βράδυ της Κυριακής…