Για τις νέες ταυτότητες και τις αντιδράσεις που υπάρχουν ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στη σημερινή ενημέρωση των πολτικών συνακτών. Όπως είπε, δεν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και πρόσθεσε ότι στο θέμα αναφέρθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και έγινε εκτενής ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιάννη Οικονόμου.

«Είναι πολύ πιο ασφαλείς οι νέες ταυτότητες. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα το λέμε και θα το κάνουμε με το παράδειγμά μας και θα εκδώσουμε όλοι. Όπως κάναμε και με το εμβόλιο.

Η καλύτερη απάντηση στην παραπληροφόρηση ή στην απόπειρα εργαλειοποίησης είναι η επιστήμη η ενημέρωση και η τεκμηρίωση», είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι οι ταυτότητες που εκδίδονται τώρα έχουν ημερομηνία λήξης ισχύος σε 3 χρόνια.

Για όσους μιλούν τα «χάραγμα» και Αντίχριστο απάντησε: «Έχουμε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να λύσουμε για την χώρα, τους πολίτες και την καθημερινότητά τους. Δεν μπορούμε να συνομιλούμε με το παράλογο. Δεν θα αφήσουμε περιθώρια σε εμπόρους ελπίδας και διακινητές fake news. Θα κερδίσει η αλήθεια, η τεκμηρίωση και η επιστήμη. Θα έχουν οι πολίτες απολύτως ασφαλείς και εναρμονισμένες με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ταυτότητες».