«O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σήμερα σε ένα σημείο τομής και είναι πολύ σημαντικό να επανασυστηθεί με τους Έλληνες πολίτες, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τα προβλήματα και τις προσδοκίες της κοινωνίας» δήλωσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης στην εκπομπή «Στο κέντρο» της ΕΡΤ.

«Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου επιχειρεί ακριβώς να εκφράσει την βούληση για μια ουσιαστική επανίδρυση του χώρου μας. Προφανώς θα κατατεθούν και από άλλους προτάσεις που θα εκκινούν από την ίδια αφετηρία. Την κοινή μας αγωνία για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης, αλλά πρωτίστως για την πορεία της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας συνολικά», πρόσθεσε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Η ανάδειξη της νέας ηγεσίας είναι για εμάς μια ιδιαίτερα σημαντική πολιτική διαδικασία, που θα μας δώσει την δυνατότητα να συζητήσουμε με τα μέλη μας, τους φίλους και τους συμπολίτες μας τα προβλήματα που μας οδήγησαν στο αρνητικό αποτέλεσμα της κάλπης, αλλά κυρίως το πώς θα προχωρήσουμε παρακάτω. Για αυτό τον λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέλθουν σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότεροι» επεσήμανε ο Aλ. Χαρίτσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι και παραμένει μεγάλο κόμμα και αυτό δεν αφορά μόνο τα εκλογικά του ποσοστά, αλλά κυρίως την κοινωνική ανάγκη την οποία εκφράζει. Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή κοινωνία» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης. Και τόνισε «θα κάνουμε «εν κινήσει» και συλλογικά την αυτοκριτική μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, όχι με λογική εσωστρέφειας, αλλά και χωρίς να κρύψουμε τίποτα κάτω από το χαλί. Ταυτόχρονα όμως έχουμε την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία να εκφράσουμε την αγωνία και τις προσδοκίες της για το αύριο. Οι προκλήσεις αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι μεγάλες».

Τέλος, σε ερώτηση για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν οι δυνατότητες, ειδικά στο πεδίο της αυτοδιοίκησης για συμπλεύσεις και συνεργασίες με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, αρκεί βεβαίως να το θέλουν και να μην επιλέξουν την δική τους περιχαράκωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν στοχεύει απλά στην κομματική καταγραφή. Κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής μας παρήχθη μεγάλο και σημαντικό έργο στην αυτοδιοίκηση, νομοθετικά με τον νόμο του «Κλεισθένη», αλλά και με το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦΙΛΌΔΗΜΟΣ» που αγκαλιάστηκε από όλους τους Δήμους της χώρας. Την παρακαταθήκη αυτή θέλουμε να την εκφράσουμε στον αυτοδιοικητικό χώρο, μαζί με εκείνους που κατανοούν ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το προσωποκεντρικό και δημαρχοκεντρικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα».