Η νέα πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο 17,84% έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των κοινοβουλευτικών εδρών από τις 71 στις 47, οπότε εκ των πραγμάτων μένουν εκτός Βουλής αρκετά γνωστά ονόματα.

Ειδικότερα, το μεγαλύτερο πλήγμα φαίνεται πως υπέστη η προεδρική πτέρυγα, ήτοι πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, που κατά το παρελθόν είχαν διατελέσει υπουργοί ή υφυπουργοί.

Ειδικότερα, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, καταρχάς εκτός Κοινοβουλίου μένει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πόπη Τσαπανίδου, καθώς είναι τέταρτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ το κόμμα εξέλεγε 3 βουλευτές Επικρατείας (Όθων Ηλιόπουλος, Έλενα Ακρίτα και Ευάγγελος Αποστολάκης).

Στην Α’ Αθηνών δεν εκλέγεται ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αφού ήταν 3ος κατά σειρά και το κόμμα εκλέγει πλέον δύο βουλευτές.

Στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών δεν εκλέγεται η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αφού από τις 3 έδρες πέφτει κι εδώ στις 2.

Στον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών δεν εκλέγεται ο Γιάννης Μουζάλας, αφού από τις 4 έδρες το κόμμα πέφτει στις 3.

Στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών δεν εκλέγεται ο Γιάννης Δραγασάκης καθώς εκεί το κόμμα από τις 4 έδρες πέφτει στις 3.

Στην Α’ Ανατολικής Αττικής δεν εκλέγεται ο Χρήστος Σπίρτζης αφού από τις 2 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στη μια και εκλέγει μόνο τον Γιώργο Καραμέρο.

Στη Β’ Πειραιώς μένει εκτός Κοινοβουλίου ο Γιάννης Ραγκούσης, αφού κι εδώ το κόμμα από τις 2 έδρες πέφτει στη μια εκλέγοντας μόνο τη Νίνα Κασιμάτη.

Στη Β’ Δυτικής Αττικής χάνει την μοναδική έδρα που είχε το κόμμα στην περιοχή, την οποία τον Μάιο είχε ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Αιτωλοακαρνανία χάνει το κόμμα μια έδρα οπότε μπαίνει στο Κοινοβούλιο ο Μίλτος Ζαμπάρας αλλά μένει εκτός ο Γρηγόρης Θεοδωράκης.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης μένει εκτός ο Γιάννης Αμανατίδης καθώς το κόμμα από τις 4 έδρες πέφτει στις 3.

Στη Β’ Θεσσαλονίκης μένει εκτός η Δώρα Αυγέρη αφού κι εκεί χάνεται μια έδρα, όπως και στο Ηράκλειο, που μένει εκτός «νυμφώνος» ο Σωκράτης Βαρδάκης. Τέλος, στην Πιερία δεν εκλέγεται ο Σάκης Γκούνας και στην Καβάλα η Τάνια Ελευθεριάδου.