Ο Βέλγος εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ παραιτήθηκε από την υπόθεση του Qatargate, δηλαδή την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ, ύστερα από επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε νωρίτερα στο Ευρωκοινοβούλιο η Εύα Καϊλή, η οποία παραμένει στο επίκεντρο των ερευνών.

Σύμφωνα με την lesoir.be, η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου σε δήλωση που εξέδωσε αναφέρει πως «στον φάκελο που αφορά υποψίες διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόσφατα προέκυψαν στοιχεία. Θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα ως προς την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας».

«Ως προληπτικό μέτρο και προκειμένου να επιτραπεί στο δικαστικό σύστημα να συνεχίσει το έργο του με ηρεμία και να διατηρήσει τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και επαγγελματικών ευθυνών, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μας ενημερώνει ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από το Αυτό παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία κάθε ομιλητή και τη συνακόλουθη δουλειά που έχουν κάνει οι ανακριτές και αυτός σε αυτή την υπόθεση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Επομένως, άλλος ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη παρέμβει πολλές φορές στο παρελθόν στην υπόθεση, είναι αυτός που θα αναλάβει τη διεύθυνση της έρευνας», προσθέτει στη συνέχεια.

Η επιστολή της Καϊλή

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα η Εύα Καϊλή μέσω των δικηγόρων της, έστειλε επιστολή στο Ευρωκοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενη για την άρση ασυλίας της, ειδικά από τη στιγμή, που αν και κατηγορούμενη έχει επιστρέψει στα καθήκοντά της, αν και δεν είναι στη θέση της αντιπροέδρου.

Η επιστολή της έγραφε:

«Η δημοσιοποίηση αυτής της είδησης προκάλεσε αρκετό ενδιαφέρον, παρόλου που υπήρξαν κάποια, συγκεκριμένα μέσα, που συστηματικά βάλλουν κατά της Κας Καϊλή, που την κατηγόρησαν για την δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας! Αλλά τα συνταρακτικά νέα που ακολούθησαν, σύμφωνα με τα οποία ακόμα και ο δικαστής-ανακριτής Μισέλ Κλεζ παρακολουθείτο, τους άφησαν άφωνους! Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συνωμοσίας, φαίνεται πως η πικρή αλήθεια είναι ότι στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου έχουν εγκατασταθεί, το θύμα των οποίων είναι σήμερα η Κα Καϊλή, αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, την μεθαύριο ποιός;».