Η βελγική αστυνομία άρχισε να ερευνά υπό άκρα μυστικότητα την Εύα Καϊλή και την υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ, με τον «εγκέφαλο» που συντονίζει να νήματα να είναι ο Βέλγος εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ.

Ο ίδιος μίλησε στη βελγική εφημερίδα lesoir.be που αποκάλυψε την υπόθεση και τόνισε ότι η «η Δημοκρατία έχει μπερδευτεί για εμένα», καθώς είναι ένα από τα πεπειραμένα πρόσωπα που διαθέτει η βελγική δικαιοσύνη, με πολλούς συναδέλφους του να τον αποκαλούν «αδέκαστο».

Με βάση το δημοσίευμα, ο 66χρονος Βέλγος οικονομικός εισαγγελέας διατέλεσε δικηγόρος επί μία 20ετία προτού επιλέξει να αναλάβει αρμοδιότητες εισαγγελέα, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του αρέσκεται στο γράψιμο και έχει γράψει την τριλογία «Salle des pas perdus», που αναφέρεται στο Βέλγιο την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και το «Les années paix» (Τα χρόνια της ειρήνης) που αφορά την ιστορία της χώρας το 1950.

Επίσης, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Le forain», που αφορά τις μεθόδους απάτης που σκαρφίζονται όσοι διώκονται από το τμήμα οικονομικής Αστυνομίας.

«Φανταστείτε πως εμείς πολεμάμε με καταπέλτες και οι αντίπαλοί μας είναι εγκληματίες που τρέχουν με 200 χλμ./ώρα. Πώς μπορούμε να κερδίσουμε; Χωρίς υποκλοπές, περιλαμβανομένων και των πληροφοριών, είναι αδύνατο να κερδίσουμε τη μάχη», αναφέρει χαρακτηριστικά για τον κρίσιμο ρόλο που έχει αναλάβει, ενώ είναι και ο επικεφαλής της Ομάδας κατά της Διαφθοράς OCRC, που ερευνά το Ευρωκοινοβούλιο για τυχόν οικονομικά σκάνδαλα.