Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα αίτια της δεινής εκλογικής ήττας και να αναζητηθούν τρόποι ανασυγκρότησης ενόψει του νέου στησίματος της κάλπης στις 25 Ιουνίου.

Αυτό που θα επιδιωχθεί θα είναι «να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες αλλαγές για να δοθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η κρίσιμη τελική εκλογική μάχη» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

Έπειτα από μια τόσο βαριά εκλογική ήττα με 20,72% διαφορά έναντι της Νέας Δημοκρατίας, «ένα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα», όπως το χαρακτήρισε στη δήλωσή του και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, έρχεται τώρα η ώρα της αποτίμησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προβεβλημένα στελέχη του κόμματος που είχαν σημαίνοντα ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία μένουν πλέον εκτός Κοινοβουλίου, λόγω της μεγάλης μείωσης των ποσοστών του κόμματος, ενώ παρά το γεγονός ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εξέλεξε συνολικά 71 βουλευτές, έναντι 86 που είχε εκλέξει τον Ιούλιο του 2019.

Αποτελέσματα – Εκλογές 2023: Παρακολουθήστε εδώ λεπτό προς λεπτό τη ροή των αποτελεσμάτων