Εκτός εκλογών τέθηκαν 14 από τα 50 κόμματα που είχαν καταθέσει αίτημα για συμμετοχή στις Εκλογές. Οι αρχηγοί τριών εξ αυτών που «κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο, μίλησαν στον ΣΚΑΪ για τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο επιχειρηματίας Πολ Ευμορφίδης, ο οποίος συμμετείχε και στο επιχειρηματικό σόου Dragon’s Den του ANT1, δεν κατάφερε να κατέβει στις εκλογές με το κόμμα «Ευ-Κίνηση»: «Δεν είναι χειροπιαστά πράγματα αυτά. Δεν θα σταματήσω έχω αστείρευτο πάθος όλο μου το είναι, ανήκει σε αυτούς τους ανθρώπους».

Ο Ανδρέας Ρέντζουλας, επικεφαλής του κόμματος Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα και τη συντομογραφία «ΛΕΥΚΟ», έμεινε εκτός εκλογών καθώς δεν είδε το mail του υπουργείο Εσωτερικών το οποίο ενημέρωνε για την ώρα του κλεισίματος της πλατφόρμας. Όπως εξιστορεί ο ίδιος: «Το μέιλ που πήραμε δεν αναφέρει πουθενά υπουργείο Εσωτερικών. Δεν δώσαμε τη δέουσα προσοχή γιατί παίρναμε 100άδες email από υποψηφίους. Ανοίγοντάς το βράδυ είδα ότι ήταν ένα email που έλεγε ότι η ηλεκτρονική πύλη κλείνει στις 4 το μεσημέρι».

Εκτός εκλογών τέθηκε ως εκπρόθεσμη και η συμμαχία «Πράσινο και Μωβ» με τη συν – επικεφαλή, Βασιλική Γραμματικόγιαννη, να δηλώνει: «Πολύ σκληρή καταδίκη. Πάνω από 1000 άνθρωποι έχουν δώσει ψυχή και σώμα γι αυτή τη συμμαχία. Η απόφαση είναι πολύ αόριστη. Αναφέρει ότι είμαστε εκπρόθεσμη αλλά όχι και σε ποια προθεσμία».