Ο επικεφαλής ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Καθηγητης ιατρικής κ. Ηλιόπουλος παρέθεσε ψεύδη στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους παραθέτει τα ορθά στοιχεία. Τα αγνοούσε ή προσχώρησε στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ Πολάκη για τον εμβολιασμό;».

Τα παραπάνω γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παραπέμποντας στη δήλωση του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο Καθηγητής ιατρικής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθωνας Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε για τον εμβολιασμό μη έχοντας γνώση των πραγματικών στοιχείων της χώρας.

Για χάρη του δημόσιου διαλόγου ενημερώνουμε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στη Χώρα είναι 74,7% με μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση 75,16% και η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η θέση από τις Χώρες της ΕΕ. Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό εμβολιασμού με τουλάχιστον μία δόση είναι 85%

Η Επιχείρηση «Ελευθερία» αποτελεί πρόγραμμα υπόδειγμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν επιτευχθεί 22 εκατομμύρια εμβολιασμοί σε δημόσιες δομές της Χώρας, περισσότερο από 200 χιλιάδες κατ’ οίκον εμβολιασμοί και περισσότεροι από 70 χιλιάδες εμβολιασμοί με κινητές μονάδες σε οίκους ευγηρίας, απομακρυσμένες περιοχές και κάλυψη ειδικών ομάδων.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά την ανάγκη ο δημόσιος διάλογος να γίνεται με την απαιτούμενη σοβαρότητα και βασιζόμενος σε πραγματικά στοιχεία. Τα ποσοστά μας ενδεχομένως να ήταν και ακόμη καλύτερα αν δεν είχαμε ως τροχοπέδη τη συστηματική υπονόμευση στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο γιατρός και πρωην υπουργός υγείας Π. Πολακης».