Παραμονές των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012, ο Ανδρέας Δρυμιώτης, ο άνθρωπος που σχεδίασε και υλοποίησε τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων όλων των εκλογών από το 1981 έως το 2009 ιδρύοντας τη ΔΕΛΤΑ Πληροφορική και αναλαμβάνοντας τα επόμενα χρόνια πρόεδρος της SingularLogic Intergator, μαζί με τον τότε ομότιμο καθηγητή εκλογικής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Νικολακόπουλο, ενημέρωσαν έναν πολύ στενό φίλο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά για τις εκτιμήσεις που είχαν κάνει αναφορικά με το αποτέλεσμα της επικείμενης κάλπης.

«Βλέπουμε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κυμανθεί γύρω στο 20%» του είπαν. Εκείνος το μετέφερε όπως ήταν φυσικό στον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του. Ένας εξ αυτών καλεί τον Δρυμιώτη και του λέει πως κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει, καθώς η Νέα Δημοκρατία «πάει για αυτοδυναμία» και πως θα κερδίσει σίγουρα πάνω από 151 έδρες. Το ίδιο έλεγε και στον πρόεδρο του κόμματος, όπως άλλωστε έπρατταν και άλλοι σύμβουλοί του.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Σε εκείνες τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία έλαβε το χειρότερο ποσοστό στην Ιστορία της. Πήρε μόλις 18,85% και εξέλεξε… 108 βουλευτές. Δεύτερος ήρθε ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς υπό τον Αλέξη Τσίπρα με 16,78% και 52 έδρες, τρίτο το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο με 13,18%, τέταρτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 10,61%, πέμπτο το ΚΚΕ της Αλέκας Παπαρήγα με 8,48%, έκτη η Χρυσή Αυγή του Νίκου Μιχαλολιάκου με 6,97% και έβδομη η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 6,11%.