Το «βαρύ πυροβολικό» τους σε συνταγματικά θέματα, Γ. Γεραπετρίτη και Ν. Αλιβιζάτο επιστρατεύουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη το οποίο υπέβαλε σήμερα επίσημο αίτημα στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast στον Άρειο Πάγο θα κατατεθούν δύο ξεχωριστά γραπτά υπομνήματα που θα έχουν την υπογραφή των επιφανών συνταγματολόγων Γιώργου Γεραπετρίτη και Νίκου Αλιβιζάτου εκ μέρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να μπλοκάρουν έτι περαιτέρω το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Ειδικά όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία το υπόμνημα επεξεργάζεται μια μεγάλη ομάδα νομικών υπό τον κ. Γεραπετρίτη και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε αυτό θα επισυνάπτονται ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι οπαδός του ναζισμού.

Μάλιστα, με αδιάσειστα επιχειρήματα θα υποστηρίζουν ότι το κόμμα ανήκει στον Ηλία Κασιδιάρη, ότι αυτός είναι ο φυσικός του ηγέτης και όχι αυτός που ανακοινώθηκε σήμερα, δηλαδή ο Καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχος Δημήτριος Χατζηλιάδης.

Οι συνταγματολόγοι θα εξηγούν επίσης γιατί η τροπολογία – μπλόκο που ψηφίστηκε είναι συνταγματική και αναγκαία, ενώ επισημαίνεται ότι η σχετική διάταξη καταλαμβάνει και αφορά και τη σκιώδη ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης που επιχειρεί να κατέβει στις εκλογές ως πολιτικό κόμμα.