Στην οικονομική ανάκαμψη και στις σημαντικές επενδύσεις που έφερε ο τουρισμός στην πρωτεύουσα αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Ο τουρισμός είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας και στηρίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες. Αυτό επιβεβαιώθηκε το 2022 και επιβεβαιώνεται και το 2023. Φέραμε περαιτέρω ανάπτυξη και επενδύσεις, άρα και μέρισμα του πλούτου της χώρας σε όλους τους πολίτες. Ο τουρισμός αποτελεί μια κύρια πηγή εσόδων όταν το 2022 είχαμε 17,6 δισ. ταξιδιωτικά έσοδα και για το 2023 προβλέπεται αύξηση 10% με 20% παραπάνω. Με επέκταση της τουριστικής περιόδου, με 20% αύξηση στην κρουαζιέρα και με τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο στην Αθήνα και στην Αττική» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Αθήνα 9,84.

Ο υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο rebranding που πέτυχε η Ελλάδα το 2020, όταν μετά την επιτυχημένη διαχείριση των πρώτων κυμάτων της πανδημίας, ήταν η μοναδική χώρα της Μεσογείου που άνοιξε για τους τουρίστες χωρίς εμβόλια, αλλά με πολλαπλό testing και οργανωμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και αεροδιακομιδών.

«Το 2020, τότε ήμουν υπουργός Υγείας, καταφέραμε να re-brandάρουμε τη χώρα ως ασφαλή προορισμό. Και επειδή τα πρώτα κύματα της πανδημίας τα αντιμετωπίσαμε σε πολύ υψηλό επίπεδο, είδατε ότι ακόμη και χωρίς εμβόλια, ήρθαν στη χώρα πολλοί τουρίστες και ταξιδιώτες, ενώ όλη η Μεσόγειος ήταν κλειστή. Αυτό έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι όλων των υπολοίπων ότι “κοιτάξτε, είναι μία σοβαρή χώρα η Ελλάδα, έχει μια σοβαρή κυβέρνηση, γιατρούς, νοσηλευτές, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, αεροδιακομιδές, αν χρειαστεί πολλαπλό testing. Ελάτε να απολαύσετε τις διακοπές σας, να ξοδέψετε, και να συνεισφέρετε στο ΑΕΠ μας”. Έγινε λοιπόν αυτό το πρώτο βήμα, και πάνω σε αυτό πατήσαμε και φτάσαμε στο σημείο να έχουμε αυτά τα εντυπωσιακά ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια» τόνισε ο Β. Κικίλιας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές απάντησε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σωστά προτάσσει το γεγονός ότι υλοποίησε ό,τι δεσμεύτηκε προεκλογικά με τη μείωση 50 φόρων και εισφορών, ενώ ο στόχος της επόμενης τετραετίας είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι μισθοί, αλλά και οι συντάξεις. Για το θέμα της στέγασης στην Αθήνα υπογράμμισε την καθοριστική σημασία που θα έχουν αφενός το πλαίσιο που αναμένεται να εφαρμοστεί για τη βραχυχρόνια μίσθωση, και αφετέρου το πρόγραμμα “Σπίτι μου”. «Το πρόγραμμα “Σπίτι μου”, το οποίο ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ύψους 1,8 δισ. ευρώ για 137.000 νέα ζευγάρια, νέους ανθρώπους, έχει ως στόχο είτε την αύξηση προσφοράς κατοικιών είτε για μακροχρόνια μίσθωση, είτε για αγορά και θεωρώ ότι αυτό θα έρθει να συνεισφέρει στη στήριξη των νέων ανθρώπων που θέλουν να ξεκινήσουν τη ζωή τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από τον δήμο της Αθήνας- όπου ήταν τιμή μου που υπηρέτησα στον Οργανισμό Νεολαίας και ‘Αθλησης, και δεν το ξεχνάω ποτέ- το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο Υγείας και τώρα στο Τουρισμού, είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή. Τώρα ζητώ να κριθώ από τη δουλειά την οποία έχω κάνει. Και η ψήφος και ο σταυρός είναι σημαντικοί στην κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας», δήλωσε, αναφορικά με την υποψηφιότητά του στην Α’ Αθήνας με τη ΝΔ.