Η καταγγελία εις βάρος του πρώην ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό έγινε στις αρχές του 2020 στις Βρυξέλες. Σύμφωνα με την καταγγελία και τις πληροφορίες του Live News και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη φέρεται μετά την επίθεση να κατευθύνθηκε σε φαρμακείο προκειμένου να επουλώσει τα τραύματά της.

Εκεί, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπήρξε σύσταση της φαρμακοποιού προς την καταγγέλλουσα να πάει σε ιατροδικαστή να την εξετάσει κάτι το οποίο έκανε. Οι ιατροδικαστές φέρονται να την εξέτασαν και κατέγραψαν το περιστατικό. Μάλιστα, φέρονται να εντόπισαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και άλλες κακώσεις στο σώμα της γυναίκας.

Η καταγγελία έγινε μετά την «υποκριτική» όπως χαρακτηρίζει η καταγγέλλουσα, στάση του Αλέξη Γεωργούλη να συμμετάσχει σε καμπάνια για το κίνημα Metoo το Φθινόπωρο του 2020.

Στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου η υπόθεση

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει καταγγελθεί για «βαριά ποινικά αδικήματα» έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το ίδιο έτος σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι εν λόγω πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη βρίσκεται πλέον στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά η διαδικασία μέχρι να ληφθεί απόφαση μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα. Όλα αποκαλύφθηκαν μετά την ανακοίνωση από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι υπάρχει αίτημα άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από τις αρμόδιες βελγικές αρχές, η οποία έδωσε το έναυσμα να τεθεί εκτός ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκτός κόμματος ο ευρωβουλευτής. Ο ίδιος κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή κατηγορία».

Από το στούντιο της ΕΡΤ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, τόνισε: «Έσκασε χθες αφού ήταν μυστική η εισαγγελική έρευνα. Περιμένουμε απαντήσεις και προφανώς ο κ. Γεωργούλης οφείλει απαντήσεις και στην κοινωνία και στη Δικαιοσύνη. Στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι. Δεν είναι το ίδιο με την υπόθεση Παππά, πρόσθεσε ο Γ. Αμανατίδης συμπληρώνοντας: Ο κ. Γεωργούλης καταγγέλλεται για πλημμέλημα ενώ ο κ. Παππάς καταδικάστηκε από Ειδικό Δικαστήριο που δεν έχει δεύτερο βαθμό. Είναι πολιτική δίωξη και θα πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Κρέτσος έχει αθωωθεί, τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

Η απάντηση του Αλέξη Γεωργούλη

Σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Γεωργούλης ανέφερε: «Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση
Αλέξης Γεωργούλης»