«Δεν έχεις ανάγκη να παρενοχλήσεις καμία γυναίκα αγόρι μου αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς για άλλους λόγους. Έχεις οποία γυναίκα επιθυμήσεις έλεος ποια με όλα αυτά… είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις κάνει τίποτα». Το παραπάνω σχόλιο στη σελίδα του Αλέξη Γεωργούλη στο Facebook συγκέντρωσε likes, dislikes και απαντήσεις. Είναι ενδεικτικό όσων έχουν γραφτεί κάτω από το post του ευρωβουλευτή που ανακοίνωνε πως παραιτείται λόγω της καταγγελίας που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό Ελληνίδας το 2020 στις Βρυξέλλες.

Ενώ η καταγγελία έχει προκαλέσει «πολιτικό πόλεμο» στη χώρα μας και σχόλια γύρω από το εάν είναι αληθής ή όχι αρκετοί είναι οι διαδικτυακοί φίλοι του ευρωβουλευτή και ηθοποιού που τον στηρίζουν δημοσίως γράφοντας: «Ξέρουμε τι άνθρωπος είσαι». Άλλοι σχολιάζουν ότι «η υπόθεση βρωμάει» αλλά και πως ο Αλέξης Γεωργούλης κράτησε την έδρα του.

Όπως φαίνεται κάτω από την ανάρτηση του Αλέξη Γεωργούλη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα είχε συγκεντρώσει πάνω από 70 σχόλια στο πλευρό του τάσσονται αρκετές γυναίκες.

«Τρία χρόνια το κυοφορούσε και τώρα το ξεφούρνισε λίγο πριν της εκλογές. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Γελοία υποκίνηση» επισημαίνει στο σχόλιό της μία διαδικτυακή φίλη του Αλέξη Γεωργούλη.

«Να σε έχει παρενοχλήσει αυτή το πιστεύω να την έχεις παρενόχληση εσύ δεν το πιστεύω γιατί δεν έχεις ανάγκη μπορεί να έχεις όποια θέλεις από 18 μέχρι 108 και όλως τυχαίως τώρα για κάτι που κατά τη γνώμη της είχε συμβεί τρία χρόνια πριν είμαστε όλοι μαζί σου αλλά και ο Τσίπρας πρέπει πρώτα να τον διαλευκάνει και μετά να προχωρήσει σε ενέργειες υποτίθεται» πρόσθετει μία άλλη ενώ από κάτω της γράφουν πως λέει βλακείες.

«Φίλτατε και συμπαθή Αλέξη, αυτά να τα βλέπει το κόμμα σου και τα διάφορα φεμινιστικά τμήματα που υποστηρίζουν το MeToo με τη δικαιολογία ότι ”έτσι οι γυναίκες θα μιλάνε για αυτά που υφίστανται”. Κάθε μερα, όλο και περισσότερο, γινεται συνείδηση πως οι περισσότερες καταγγελίες απο αυτές που φτάνουν στο φως της δημοσιότητας, είναι ψευδείς» τονίζει ένα άλλο σχόλιο κάτω από το post του ευρωβουλευτή.

Η πλήρης ανάρτηση του Αλέξη Γεωργούλη με την οποία ανακοίνωσε πως παραιτείται από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και από την Ευρωομάδα του

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση
Αλέξης Γεωργούλης».