Στο σπίτι της στις Βρυξέλλες βρίσκεται η Εύα Καϊλή, καθώς αποφυλακίστηκε με «βραχιολάκι» από τις φυλακές του Χάρεν, όπου κι έμεινε για τέσσερις μήνες για την υπόθεση του Κατάρ που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Ευχαριστώ πολύ με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που θα είμαι και πάλι κοντά της. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου», ήταν τα πρώτα της λόγια στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στο σπίτι όπου θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Βάσει νόμου, η Εύα Καϊλή θα μπορεί να μετακινείται για να πάει δικαστήριο, για επείγοντα ιατρικά θέματα και ανωτέρα βία μετά από άδεια του εισαγγελέα. Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται ότι δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη.

Της έχει απαγορευτεί η έξοδος στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο που αφορά το Κατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλέκτρονική παρακολούθηση βρίσκεται ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με τον οποίο όμως θα μείνουν σε ξεχωριστά σπίτια.