Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις», του οποίου η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει αύριο Τρίτη στις 10:30 το πρωί, ολοκληρώνονται οι εργασίες του Κοινοβουλίου για τις γιορτές του Πάσχα. Στο εν λόγω νομοθέτημα εντάσσεται και η πολυσυζητημένη τροπολογία που θα επιχειρήσει να μπλοκάρει το κόμμα Κασιδιάρη στον Άρειο Πάγο.

Θεωρητικά η Βουλή θα ξεκινούσε και πάλι τις εργασίες της την Δευτέρα 24 Απριλίου. Εκείνη την ημέρα όμως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο γραφείο της, προκειμένου να την ενημερώσει επίσημα για την πρόθεσή του να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις 21 Μαΐου. Αυτομάτως η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής υπό την παρούσα σύνθεσή της (επί της ουσίας δηλαδή, ενεργοποιεί το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος που αναφέρει πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Bουλή με πρόταση της Κυβέρνησης που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας»).

Οπότε πρακτικά η Βουλή κλείνει στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσει υπό την παρούσα σύνθεση. Βουλευτές θα δούμε και πάλι στην αίθουσα της Ολομέλειας την Τρίτη 30 Μαΐου (όπου τα έδρανα θα έχουν καταλάβει οι νέοι βουλευτές που θα έχουν εκλεγεί στις κάλπες της 21ης Μαΐου). Εκείνη την ημέρα θα ορκιστούν τα μέλη του Σώματος και θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής και οι αντιπρόεδροι. Εάν δεν έχει προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, η Βουλή θα ξαναδιαλυθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, για να οδεύσει με υπηρεσιακή κυβέρνηση η χώρα σε νέες εκλογές, την Κυριακή 2 Ιουλίου. Οπότε υπό νέα σύνθεση και πάλι, θα ορκιστεί νέα Βουλή το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου που θα εκλέξει και πάλι προεδρείο ώστε να αρχίσει να νομοθετεί από τα μέσα του συγκεκριμένου μήνα, αλλά μονάχα για λίγες εβδομάδες, αφού θα ξανακλείσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε και σε τρίτες εκλογές γιατί τότε θα μιλάμε και για τρίτη σύνθεση Βουλής μέσα σε λίγους μήνες και για νομοθετικό έργο που θα ξεκινήσει και πάλι από… Σεπτέμβριο.