Τη δική του απάντηση σε δημοσίευμα που τον φέρει να έχτισε βίλα στην Πάρο με «δάνειο για τρίτεκνους» και η οποία «νοικιάζεται προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα», όπως γράφει η ηλεκτρονική εφημερίδα Political, δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης. Ειδικότερα το ρεπορτάζ αναφέρει πως «ο κ Ραγκούσης είχε πάρει δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για να χτίσει σπίτι με πισίνα και έτυχε έκπτωσης 40%, κίνηση που γεννά πολιτικά, νομικά και ηθικά ζητήματα».

Ερωτά μάλιστα «πόσο ηθικό είναι μια οικία, η οποία επιδοτήθηκε από τον ΟΕΚ ως κύρια κατοικία δικαιούχου με έντονες κοινωνικές ανάγκες, τελικά να μετατρέπεται σε υπερπολυτελή κατασκευή με πισίνα (Luxury Accommodation) με σκοπό εκ του αποτελέσματος, την οικονομική της εκμετάλλευση».

Και προσθέτει: «Tο στοιχείο της οικονομικής εκμετάλλευσης της υπόψη βίλας προφανώς αφορά τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διαπιστώσουν πιθανά κρυφά σημεία ή συναλλαγές, αν υπάρχουν. Χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί μομφή, να επισημάνουμε ότι ο βουλευτής δηλώνεις το πόθεν έσχες (2013) καταθέσεις 130.649 δολαρίων ΗΠΑ, χωρίς να αναφέρεται η πηγή και προφανώς χωρίς να δικαιολογείται από τα προηγούμενα έσοδά του ως υπουργού (7 Οκτωβρίου 2009 – 17 Μαΐου 2012), εκτός αν πληρωνόταν σε δολάρια».

Όπως πάντως τόνισε το μέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας τη δική του εξήγηση, πρόκειται για την «προσωπική του μόνιμη κατοικία» και «δεν είναι βίλα».

Ειδικότερα, είπε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 πως η πρώην σύζυγός του και μητέρα των τριών παιδιών του, δικαιούτο να πάρει αυτό το δάνειο. «Είμαι περήφανος γιατί έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου», τόνισε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι «αυτό που συζητάμε είναι δάνειο τρίτεκνης μητέρας, που ελήφθη το 2007 όπου κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία».